Sutra će se održati sjednica Gradskog vijeća na kojoj će se, na zahtjev Kluba vijećnika SDP-a Zadar, glasati o izmijenjenom rebalansu Proračuna za 2022. godinu

Kako smo i tražili od Gradske uprave, ovim rebalansom predviđena su sredstva za kupnju novog ultrazvuka na radiologiji u OB Zadar i bazena s kompletnim bazenskim sustavom za ŠC Višnjik.

Stavke koje su do sada bile u rebalansu za polivalentnu dvoranu ostaju, samo u manjem iznosu koji je potreban za projektnu dokumentaciju, budući da se gradnja ne može realizirati do kraja godine, pa će se ta sredstva osigurati u Proračunu za 2023. 

Bazen košta 2 milijuna kuna + PDV, ali s obzirom da je riječ o društvu s ograničenom odgovornošću, Višnjiku se pola milijuna kuna vraća kao pretporez i to će se rasporediti za dvoranu, solare i nadzor.

Danas će stranka, sukladno proceduri, na sjednici Predsjedništva i Gradskog odbora SDP-a Zadar raspraviti prijedlog rebalansa i potvrditi stavove koje smo kao Klub zagovarali na Gradskom vijeću.

Preduvjet gradnji olimpijskog bazena čiju bi gradnju trebala podržati i Vlada je izgradnja ovog bazenskog kompleksa sa skakonom. Zadar ovim projektom dobiva mogućnost organizacije najvećih međunarodnih natjecanja i postaje jedan od najznačajnijih središta za bazenska natjecanja koja uključuju plivanje, vaterpolo i skokove u vodu.

Zadar ovim projektom dobiva upravo ono što i zaslužuje, a mi smo tu prvenstveno da se borimo za ZADARSKE interese, neovisno o stranačkoj pripadnosti i sitnim političkim interesima.

Tko se ne može nositi s težinom donošenja odluka i tko razmišlja isključivo o “medijskim naslovima” i “rejtingu” neka ni ne dolazi na sjednicu.  

ZADAR – ispred svih!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime