Predsjednik zadarskog SDP-a Daniel Radeta poslao je medijima kratko priopćenje u kojem tvrdi da Joso Nekić provodi anketu s ciljem da roditelji djece budu protiv uvođenja Građanskog odgoja u škole

Anketa je, kaže Radeta, manipulativna i nameće roditeljima i skrbnicima percepciju Građanskog odgoja kao loše ideje zbog koje bi djeca trebala ići u školu i subotom. U nastavku objavljujemo priopćenje.

Kakva bi to anketa bila da HDZ i pročelnik Joso Nekić nisu napravili sve kako bi izmanipulirali rezultate ankete oko uvođenja Građanskog odgoja? 

Glavno pitanje ovih dana u uredu pročelnika i na širim sastancima HDZ-a u Medulićevoj bilo je;

Kako djeci i roditeljima, kroz anketu, unaprijed nametnuti mišljenje o uvođenju Građanskog odgoja u Osnovne škole kao lošoj ideji? 

Vrlo jednostavno, staviš termin održavanja u subotu!

Pozivam pročelnika Josu Nekića da pod hitno obustavi ovu HDZ-ovu promociju radne subote u zadarskim osnovnim školama i da sat Građanskog odgoja bude u okvirima radnog tjedna i smjenskog rasporeda po razredima.

Isto tako, Klub vijećnika SDP-a Zadar je osigurao sredstva za ozbiljnu anketu, koja neće biti podložna manipulacijama, te pozivam pročelnika da anketu provede u skladu s prihvaćenim amandmanom na Proračun Grada Zadra za 2023. godinu! 

Dokle god HDZ provodi ovakve i slične ankete koje nitko ne nadzire, niti se zna tko ih sastavlja, do tada za nas neće postojati ni rezultati!

Daniel Radeta

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime