Edvin Šimunov, direktor Liburnije još od prošlog stoljeća nikako da se makne s te pozicije iako je sasvim jasno da se pod njegovom direktorskom palicom u tom prijevozničkom poduzeću u pretežitom vlasništvu Grada Zadra, događaju brojne makinacije

Više puta smo pisali o lopovluku u Liburniji koji, čini se, traje i dalje. Tako, uostalom, tvrde i radnici koji su pisali pismo medijima u kojem navode i sljedeće: “Nitko nikada nije odgovarao, čak su neki i vraćeni opet na istu liniju. Radi se ozbiljnim novcima, po 500 eura dnevno…”. Tu radnici aludiraju na brojne krađe o kojima smo i mi pisali, a lopovi izbjegavaju kontrolore tako što voze drugim rutama, pr. preko Crnog.

Edvin Šimunov lopovima uhvaćenim na djelu nije dao otkaz već opomenu, to i sam priznaje. Djelatnica iz računovodstva ukrade preko 200 tisuća kuna, vozač na relaciji Zemunik-Zadar uzima novac od putnika, ne izdaje im karte itd. Sve se to događa pod nosom Edvina Šimunova već dugi niz godina, ali čovjek to naprosto ne može “hendlati”. Stoga se postavlja pitanje, je li konačno došlo vrijeme da ga se smijeni ili da časno podnese ostavku?

Zašto vlasnici Liburnije, dakle, Grad Zadar i nekoliko općina toleriraju Edvina Šimunova za direktora? Što radi Nadzorni odbor kojem je glavna zadaća nadzirati rad tog trgovačkog društva? Je li moguće da u Zadru nema nikog sposobnijeg od Edvina Šimunova koji bi stao na kraj lopovluku i od Liburnije napravio respektabilno poduzeće? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime