Krojenje posebnih epidemioloških mjera koje služe HDZ-u i Plenkoviću normativ je upravljanja zdravstvenom krizom uzrokovanom SARS-CoV-2 virusom, poručuju Demokrati

„Očekivati od Plenkovića i HDZ-a da tijekom ove teške krize suspregnu svoje političke ambicije očekivanje je malog djeteta da postoji Djed Mraz. Oni cijelu zemlju vuku za nos pokazujući iz epizode u epizodu da za njih pravila, jednostavno, ne važe. HDZ sustavno žrtvuje zdravlje i živote građana za ostvarenje vlastitih političkih poena.“ – poručio je Mirando Mrsić, predsjednik Demokrata.

Kazao je kako je sve počelo s procesijom “za križem” na Hvaru, nastavilo se pipkanjem Đokovića i grljenjem tijekom proslave izbornih rezultata, i ponovno će se u Vukovaru zaobići pravila koja vrijede za sve druge. Naglasio je kako je cijela zemlja morala čekati njihove unutarstranačke izbore da se povuku ozbiljni potezi za smanjenje širenja zaraze sa SARS-CoV-2.

„Stožer je zbog ovih dvostrukih pravila i donošenja posebnih epidemioloških mjera samo za HDZ i Plenkovića izgubio svaku vjerodostojnost što je presudno za učinkovito upravljanje korona krizom.“ – naglasio je Mrsić koji je još prošli tjedan oštro upozorio na opasnost održavanja Kolone sjećanja u Vukovaru po hrvatski zdravstveni sustav.

Ignoriranje apela medicinskog osoblja koji su već sad na izmaku snaga govori više od bilo koje milozvučne riječi koju Plenković i članovi Stožera izgovaraju. Odati počast žrtvama Vukovara može se realizirati i bez pogubnog efekta po zdravlje nacije, kazao je. Dok dođe cjepivo izgubit ćemo brojne živote, kako oboljelih od korona virusa tako i oboljelih od ostalih smrtonosnih bolesti, a ovakvo suludo krojenje epidemioloških mjera pogubno je za naš fragilan zdravstveni sustav.

„Plenković se ne usudi kontrirati Penavi, kao ni grupama braniteljima, kao što se nije usudio ograničiti Toricidu tijekom njihove proslave. Ovime pokazuje da nema hrabrosti suočiti se sa stvarnim društvenim problemima.“ – naveo je. Smatra kako je smjena članova Stožera koji kroje epidemiološke mjere kako HDZ i Plenković diktiraju nužna kako bi preživjeli ovu crnu zimu.

„Ovakvim neučinkovitim upravljanjem korona krizom HDZ i Plenković sustavno pokazuju da jedno kažu, a drugo rade. Vidno je da njihovim akcijama upravlja strah od rubnih dijelova društva koji promiču utra desne stavove.“  – zaključio je Mrsić.

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime