Zašto predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izbacuje ljude iz stranke kao da su krumpiri?                             
–  Iz navike i običaja.     
                                                                                                                                  Piše: Erih Lesjak

Kako iz navike i običaja? Ta nisu valjda u Bruxellesu i Europskoj uniji običaj  i praksa da se neistomišljenike izbacuje iz stranke te k tome još i bez prava na obranu? 
–  Nije on to vidio i naučio u Bruxellesu i Europskoj uniji, nego su mu to navika, običaj i praksa još iz mladosti.     
Pa ili je bio član Komunističke partije i dionik vladajućeg sustava ideološkog monizma. antipluralizma i jednoumlja; pa je vidio i naučio da se članovi zbog osobnog mišljenja i stajališta izbacuju iz partije?                                                                                                                                
–  Ne, bio je premlad za članstvo u partiji, nego se kao savjestan omladinac  na primjeru obiteljskih uzora  i tadašnje političke i društvene prakse i sustava vrijednosti identificirao s demokratskim centralizmom  te autokratskim, autoritarnim i nedemokratskim obrascima političkog i društvenog ponašanja,  koje sada primjenjuje u politici izbacujući neistomišljenike iz stranke kao  što je to bio običaj i praksa u nedemokratskim vremenima komunizma!                                                                                                                                                     
Pa ipak događaji pokazuju da Darko Milinović  nije  baš samo neistomišljenik, jer je sa svojim stranačkim prijateljima pokušao izvršiti i suhozemni desant pa mu nisu trebale amfibije na sjedište Centralnog komiteta HDZ-a, što znači  da nije počinio samo verbalni delikt.  Da je desant izvršen noću, gotovo da bi to budilo asocijacije na  iz povijesti poznatu „Noć dugih noževa“.                                                                                                                                                          –  Da, točno da to nije bio baš postupak iz buketa „cvijeća demokracije“, no ta i takva reakcija Darka Milinovića bila je isprovocirana i iznuđena i na to su ga prisilili generalni sekretar i ostali članovi Centralnog komiteta HDZ-a svojim nedemokratskim postupcima kojim su opstruirali stranačke izbore u Ličko-senjskoj županiji  i doveli Darka Milinovića u  neravnopravan položaj u izbornom procesu u odnosu na protukandidata, a koji je inače stranački anonimus u usporedbi s Milinovićem koji je stranački veteran i  tijekom desetljeća kao nositelj stranačkih izborni lista zaslužan za osvojene mnogobrojne saborske, županijske i gradonačelničke mandate. A potom je kao u najboljim vremenima sovjetskog ideologa  Mihaila Suslova  tzv. Visoki časni sud koji u toj i takvoj autoritarnoj i nedemokratskoj politici i praksi može biti te doista i jest samo i jedino Prijeki sud, bez saslušanja i prava na obranu zaslužnog stranačkog veterana dr. Darka Milinovića izbacio iz Partije koja se eufemistički naziva Hrvatska demokratska zajednica! Eufemistično je pak ono što je izraženo na uljepšan način, u znatno blažem obliku od onog kakav je u stvarnosti.                                                       
Inače, u nedjelju 9. rujna 2018.g. na lažnim izborima jer kad je samo jedan kandidat onda nema slobode ni mogućnosti  izbora, stranački aparatčik a po profesiji konobar Marijan Kustić dobio je glas odnosno političku  potporu samo 2792 ili 32,8 posto od ukupno 8498 članova HDZ-au Ličko-senjskoj županiji, i s tim i takvim mizernim i demokracije nedostojnim izbornim legitimitetom odnosno političkom potporom članova HDZ-a oktroiran je za tzv. predsjednika Županijske organizacije HDZ-a u Ličko-senjskoj županiji!                                                                                                                                
–  A zašto u predsjednika Vlade Andreja Plenkovića dominiraju narcisoidni solilokvij, alternativna istina,  „pila naopako“, birokratsko-policijski duh i imaginacija, demokratski centralizam i „Syndrom Suslov“,  uz etatistički i antitržišni pristup i rješenja u politici, društvu i gospodarstvu; te  autokratski, autoritarni, agresivni i nedemokratski postupci i ponašanje?                                                                                                                                                  
–  Zbog slabosti, da prikrije strah, nesigurnost i lažni identitet; jer je svjestan i zna da je ideološki, politički i sociokulturni uljez i strano tijelo u HDZ-u dr. Franje Tuđmana,  i da to nije  samo u HDZ-u nego i u hrvatskome narodu!

1 KOMENTAR

  1. Naročito demokratski. Taj specimen nema s demokracijom veze ko magare s fizikom, vidi mu se primjer na vukovarskom prosvjedu. Mali frustrirani kumčić. ko mali je puno gleda corleonea i to mlađeg.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime