Član Županijskog izbornog povjerenstva, sudac Tomislav Bago je jučer imenovao predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora na Viru, mahom zaposlenika općine Vir i općinskih poduzeća

Reagirali su deseci Virana koji su Županijskom izbornom povjerenstvu kao i Državnom izbornom povjerenstvu slali prigovore zahtijevajući da hitno reagiraju.

– 15.svibnja je sudac Tomislav Bago imenovao predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora na Viru. Svi predsjednici i potpredsjednici su na plaći općinskog sustava, odnosno zaposlenici općine Vir. Svima njima je u osobnom interesu da aktualna vlast vlada i naredne četiri godine i nema sumnje, baš nikakve dvojbe u njihovu pristranost! Nije sporno da oni nisu članovi ni jedne političke stranke, opcije, no postoji više nego opravdana sumnja u njihovu nepristranost jer su itekako dobro instruirani od strane aktualnog načelnika da na nezakonito način utječu na izborni proces. Konačno, sudac Bago je na prijedlog načelnika na odlasku prihvatio prijedloge i imenova takve predsjednike i potpredsjednike biračkih odbora.
Kako se ne bi ponovila izborna krađa iz 1997.godine kada su na policijskom brodu u zadarskom akvatoriju satima dopisivani i zaokruživani listići, a znamo imenom i prezimenom osobe koje su sudjelovale u tom gnjusnom činu, zahtjevamo da hitno reagirate.
U suprotnom, cijela Hrvatska će doznati za izbornu krađu na Viru! Dosta nam je brodova i sendvičara!!! Još jednom apeliram na hitnu reakciju te da nas o poduzetom odmah informirate!, napisao je jedan od nezadovoljnih građana Vira.

Državno izborno povjerenstvo kao i Županijsko izborno povjerenstvo su potvrdili primitak brojnih prigovora s Vira, no sastav biračkih odbora, ostao je isti.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime