U Slavoniji i Dalmaciji vrijeme će danas biti pretežno sunčano. Na sjevernom Jadranu te u gorskim i sjeverozapadnim kopnenim predjelima djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku, a uglavnom poslijepodne i u noći očekuju se ponegdje kiša i lokalni pljuskovi s grmljavinom, prognozira za srijedu Državni hidrometeorološki zavod Hrvatske (DHMZ).

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji sjeverozapadni, a na Jadranu jugozapadnjak i sjeverozapadnjak, na sjevernom dijelu i bura. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30, a u Dalmaciji i Slavoniji od 30 do 35 Celzijevih stupnjeva.

Sutra mogući pljuskovi s grmljavinom

Sutra će sunčano vrijeme biti isprekidano povremenom i umjerenom naoblakom. Lokalno su mogući pljuskovi s grmljavinom, uglavnom na sjevernom Jadranu i u kopnenim područjima, osobito u noći i ujutro, te ponovno poslijepodne. Vjetar većinom slab, na Jadranu do umjeren jugozapadni i sjeverozapadni. Najniža jutarnja temperatura zraka na kopnu od 14 do 19, na Jadranu od 19 do 24°C. Najviša dnevna uglavnom od 25 do 30, a od 30 do 33°C u Dalmaciji i njenoj unutrašnjosti.

U petak, subotu i nedjelju osjetan pad temperature

Pravi pad temperature očekuje se u petak kada će minimalna dnevna temperatura iznositi 17, a maksimalna 25°C. Kraj tjedna donijet će osjetno zahlađenje i kišu. Temperatura će nastaviti padati u subotu, kada će se kretati između 16 i 19°C. Prema sedmodnevnoj prognozi na stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda, u nedjelju će se temperatura kretati između 13 i 17°C. Ljepše vrijeme očekuje se od početka idućeg tjedna, no maksimalna temperatura sljedećeg ponedjeljka i utorka i dalje će iznositi oko 20°C. (index.hr)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime