Nastavljaju se preseljenja u novu zgradu Terminala Gaženica koja su započela 11. veljače 2019. u skladu s dinamičkim planom preseljenja

Lučka uprava Zadar prva se uselila u novu zgradu Terminala sredinom veljače. Prvi kruzer, MSC LIRICA dužine 275 metara i kapaciteta 2679 putnika, dolazi 5. travnja 2019. godine i do tog bi datuma granične kućice na Terminalu trebale biti u funkciji.

Očekuje se skora potvrda točnog datuma preseljenja Policije u nove prostore, od čega većina ulazi u schengenski prostor, dok je van-schengenski prostor namijenjen za Pomorsku policiju.

Granični prijelazi će u funkciji najkasnije do 5. travnja 2019. Nije još poznato kad bi se Carina trebala useliti u svoj prostor u Terminalu. Kao i slučaju Policije, tijek preseljenja ovih službi isključivo ovisi o njihovim rokovima i odlukama te preuzetim odgovornostima za pružanje odgovarajućih usluga na Terminalu. 

Među ostalim korisnicima prostora u novoj zgradi Terminala izdvaja se Lučka kapetanija koja će zbog početka turističke sezone i obujma posla u nove prostore useliti na jesen 2019.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime