Politika, kao ogledalo društva, podložna je promjenama i izazovima. Među tim izazovima najupečatljivija je konstantna pojava političkih kukavica

Piše: Adela Frank

Kukavice u politici izbjegavaju donošenje teških, nepopularnih ,odluka koje su često nužne za napredak društva. Birači očekuju liderstvo i hrabrost od svojih političkih predstavnika, a kada uočavaju same kukavice,  njihovo povjerenje u politički sustav slabi i u koncu dovodi do političke apatije.

Političkim kukavicama, slabićima, nedostaje vizija o budućnosti. Oni se fokusiraju na kratkoročne političke dobitke umjesto na dugoročne ciljeve i vizije za bolje društvo.

Politika je ključna sfera društva koja oblikuje našu zajednicu, grad, županiju, državu. Stoga borba protiv pojave i pošasti političkih kukavica zahtijeva zajednički napor političkih pojedinaca, građana i civilnog društva.

Samo hrabri političari mogu ostvariti pozitivne promjene i osigurati održivu i prosperitetnu, demokratsku budućnost.

Kukavicama je uvijek netko drugi kriv za njihov kukavičluk, za njihov nerad, za njihovo ne donošenje odluka, za njihov nemar, lijenost, glupost, itd..

„Nismo mi krivi!“ – tako je započelo i u Bibliji, u knjizi Postanka. Eva  je kriva što je Adamu dala voće sa zabranjenog stabla , a ne Adam koji ga je jeo,  i jednako tako je kriva zmija koja je prevarila Evu, a ne ona koja ga je jela i dala Adamu . Grijeh čini da krivicu prebacujemo na druge!

Kukavice u zadarskoj, lokalnoj politici grešno kazuju :

„ Oni su izglasali nezakonit proračun, nismo mi!“

„ Oni su krivi što proračunski korisnici nisu dobili svoj novac, nismo mi!“

„Oni su krivi za betonizaciju, nismo mi!“

„ Oni su krivi zbog raskopanih prometnica u gradu, nismo mi!“

„Oni su destruktivni, nismo mi!“

Rješenje problema? Hoće li itko ponuditi?

Ma, sramite se pred svojim biračima vi političke kukavice! Pognute glave, ponizno hodajte Kalelargom jer niste dostojni niti jednog  umirovljenika, radnika, djeda, oca, sina niti ijedne umirovljenice, radnice, bake, majke i kćeri.

Političke kukavice ne prepoznajemo po licu, već po zatiljku dok bježe od svojih birača!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime