U petak, 17.12.2021., na Agronomskom fakultetu u Zagrebu, održana je svečana dodjela priznanja nagrađenima na 3. Međunarodnom ocjenjivanju rakija i likera. Dodjela je održana u skladu s epidemiološkim uvjetima. Podsjetimo, samo ocjenjivanje je održano 10. i 11. studenog 2021. u novom senzorskom laboratoriju na Agronomskom fakultetu u Zagrebu

Ocjenjivanje je treću godinu zaredom organizirao Gospodarski list u suradnji s Agronomskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Zagrebu. 3. Međunarodno ocjenjivanje rakija i likera obilježila je visoka kvaliteta uzoraka. Tako ih je više od polovice nagrađeno ocjenom višom od 18 (zlato). Treba napomenuti kako se veliko zlato ove godine dodijeljivalo samo uzorcima s više od 19 bodova.

Svoje uzorke na ocjenjivanje je prijavilo više od 70 proizvođača. Pristiglo je više od stotinu uzoraka iz Hrvatske, Srbije, Slovenije i Bosne i Hercegovine. Sve je iznenadila kvaliteta ovogodišnjih uzoraka.

Prvo se prisutnima obratio dekan Agronomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Ivica Kisić te pozdravio sve prisutne. Nakon njega, svoj asortiman proizvoda prezentirali su sponzori ocjenjivanja. Zlatni sponzor ocjenjivanja, tvrtka Pa-vin, prezentirala je asortiman proizvoda specijaliziranih za vinogradarstvo, vinarstvo i podrumarstvo. Srebrni sponzor IREKS AROMA doo prezentirala je asortiman prvoklasnih sastojaka za vino i voćne proizvode, kao i tvrtka Poljocentar Križevci, koja nudi veleprodaju i maloprodaju kompletnog repromaterijala za poljoprivredu i građevinskog materijala.

Nakon njih prozvani su prošlogodišnji šamioni kojima je dodjela u 2020. godini otkazana radi epidemiološke situacije. Tako su prozvani šampion ginova iz 2020., Imagine Spirits Distillery, London dry gin “Midnight”, zatim šampion u kategoriji likera OPG Bilušić, Voćni liker aronija, te šampion u kategoriji rakija Destilerija Pigmalion, Tamnjanica eko plantaže, Kajsijevača, 2016. g., Selekcija Pigmalion.


Nakon njih krenulo se s dodjelom priznanja za 2021. godinu. Šampionom u kategoriji ginova proglašena je Destilerija Gavran, Raven’s london dry gin, Ivana Gavrana iz Velike Gorice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime