Svi redoviti studenti s područja grada Makarske koji su početkom akademske godine 2021.-2022. ostvarili pravo na naknadu troškova prijevoza sukladno Odluci o socijalnoj skrbi Grada Makarske isto mogu iskoristiti do 31.12.20121. godine, objavljeno je na službenim stranicama Grada Makarske

Od 1.1.2022. godine stupa na snagu nova Odluka o socijalnoj skrbi Grada Makarske po kojoj će svi redoviti studenti s područja grada Makarske moći ostvariti pravo na jednokratnu studentsku potporu.

Da bi ostvario pravo na jednokratnu studentsku potporu, podnositelj zahtjeva mora ispunjavati slijedeće uvjete:

1.      da je redoviti student preddiplomskog, diplomskog i integriranog studija ili stručnog i specijalističkog studija, uključujući studente u statusu redovnog studenta apsolventa u razdoblju od dvanaest mjeseci trajanja toga statusa

2.      da je upisan na jedno od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj.

Ovo pravo se priznaje podnositelju zahtjeva, koji uz gore navedene uvjete ispunjava i uvjet prebivališta iz članka 27. Odluke o socijalnoj skrbi.

Iznos studentske potpore, za svaku akademsku godinu, odlukom donosi gradonačelnik Grada Makarske. Potpora se dodjeljuje na temelju javnog poziva koji raspisuje Upravni odjel za društvene djelatnosti Grada Makarske. U javnom pozivu se navodi rok za prijavu, koji ne može biti kraći od 15 dana od dana objave poziva, visina potpore, uvjeti dodjele, potrebni dokumenti i način prijave.

Važna napomena: Studenti će moći podnijeti zahtjeve tek nakon raspisanog javnog poziva!

Studenti koji su već koristili pravo na naknadu troškova prijevoza sukladno još uvijek važećoj Odluci o socijalnoj skrbi grada Makarske također će moći podnijeti zahtjev za jednokratnu studentsku potporu, ali će im iznos biti umanjen u odnosu na iskorištene troškove prijevoza.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime