Donošenjem nove odluke o socijalnoj skrbi stara mjera o pravu na naknadu troškova prijevoza redovitim studentima zamijenjena je novom: redoviti studenti će dobivati jednokratnu potporu koju će moći iskoristiti za financiranje prijevoza ili nekog drugog troška za vrijeme studiranja

Naime, dosada je svaki redoviti student s prebivalištem u Makarsko,j koji studira u Republici Hrvatskoj, imao pravo na 4 besplatne autobusne karte godišnje za putovanje na relaciji Makarska – mjesto studiranja u jednom ili oba smjera.  Za refundaciju sredstva svaki put je podnosio zahtjev Gradu Makarskoj koji mu je na temelju dostavljene dokumentacije sredstva isplaćivao na žiro račun. No, praksa je pokazala da većina studenata više koriste druge vrste prijevoza te je odlučeno da je bolje rješenje studentima dodijeliti novčanu potporu koju će oni iskoristiti za financiranje troškova prijevoza ili pokrivanje nekog drugog troška za vrijeme studiranja.

Novom odlukom, od 1. siječnja 2022. redovitim studentima dodjeljivat će se jednokratna studentska potpora za tekuću akademsku godinu koja je namijenjena sufinanciranju troškova studiranja.

Pravo na jednokratnu potporu moći će ostvariti redoviti student prediplomskog, diplomskog i integriranog ili stručnog i specijalističkog studija, uključujući studente u statusu redovnog studenta apsolventa u razdoblju od dvanaest mjeseci trajanja tog statusa uz uvjet da je upisan na jedno od visokih učilišta u Republici Hrvatskoj. Iznos studentske potpore za svaku studentsku godinu odlukom određuje gradonačelnik, a potpora se dodjeljuje na temelju javnog poziva koji raspisuje Upravni odjel za društvene djelatnosti. (GRAD MAKARSKA)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime