Jučer su Jure Pribisalić, koordinator za projekte i sportska događanja Gradskog sportskog centra Makarska kao i Stjepan Zelić, predsjednik Upravnog vijeća te ustanove bili u radnom posjetu Športskom centru Višnjik u Zadru

Tom prilikom susreli su se sa direktorom ŠC Višnjik Denisom Karlovićem koji ih je upoznao sa radom ovog sportskog kompleksa koji ima jedne od  najboljih uvjeta za treniranje i održavanje sportskih manifestacija u ovom dijelu Europe. Pored velike sportske dvorane sa 8.500 sjedećih mjesta, četiri pomoćne sportske dvorane, teniskim centrom, unutarnjim plivalištem, najvećim padel centrom u Dalmaciji, reprezentativnom atletskom stazom, vanjskim nogometnim igralištem i mnogim drugim sadržajima, ŠC Višnjik primjer je uspješnog upravljanja.

Na inicijativu Jure Pribisalića dogovoreno je potpisivanje Sporazuma o poslovnoj suradnji između Gradskog sportskog centra Makarska i Športskog centra Višnjik Zadar.

– Cilj potpisivanja i provedbe Sporazuma je povećati broj sportskih i zabavnih manifestacija u Makarskoj, a u planu je i popularizacija bazena. Vidjeli smo da su kapaciteti Športskog centra Višnjik maksimalno iskorišteni i želja nam je postići to i u Makarskoj, rekao je nakon sastanka Jure Pribisalić.

Stjepan Zelić posebno je naglasio važnost podizanja popularizacije bazena u sklopu Gradskog sportskog centra u Makarskoj čiji kapaciteti nisu dovoljno iskorišteni te se upoznao s modelom funkcioniranja bazena u Zadru.

– Plivalište u Zadru posjeti oko 300 korisnika i Gradski sportski centar Makarska će rado preuzeti način rada ŠC Višnjik kojim su na početku svog djelovanja približili potencijalnim korisnicima blagodati rekreiranja i treniranja u vodi. Nema razloga da zadarski model ne preslikamo na Makarsku te da na taj način značajno povećamo broj korisnika, rekao je Stjepan Zelić.

– Sastanak sa kolegama iz Makarske bio je iznimno koristan i ugodan. Za razliku od Zadra, Makarska ima ogroman potencijal u smislu priprema sportaša, a to, između ostalog, mogu zahvaliti brojnim hotelima koji su blizu Gradskog sportskog centra. S druge strane, mi u Zadru trenutno nemamo takve mogućnosti, ali imamo zato izvanredne uvjete za četiri tisuće korisnika iz 165 klubova koji mogu jednako kvalitetno održavati treninge kao u bilo koje velikom europskom gradu, kazao je Denis Karlović.

Nakon završetka sastanka, Jure Pribisalić, Stjepan Zelić i Denis Karlović obišli su sportski kompleks u Zadru i dogovorili uzvratni posjet u Makarskoj.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime