Iako je prije pola godine Denis Karlović kao novopečeni direktor samouvjereno najavljivao povećavanje prihoda kako financiranje ŠC Višnjik ne bi bilo na teret građanima, situacija u toj gradskoj tvrtki svakim danom je sve teža.

Potpuno je netočno da dvorana sama sebe financira kako to voli isticati direktor Karlović. Prava istina je da KK Zadar ne plaća najam dvorane, da je trenutni dug oko 4 milijuna kuna, da postoje zadužnice putem kojih bi se ŠC Višnjik mogao barem djelomično naplatiti, no to se neće dogoditi tako skoro. Zašto? Zato jer Karlović ne želi ili ne smije aktivirati zadužnice. Nadalje, prava istina je da su godišnji troškovi ŠC Višnjika enormno visoki pa samo za plaće na godišnjoj razini valja izdvojiti gotovo pet milijuna kuna, električna energija, energenti, računi za telefon i sl. koštaju porezne obveznike dodatnih četiri milijuna kuna itd. Istodobno ŠC Višnjik kontinuirano proizvodi gubitke. Dolaskom Denisa Karlovića na čelo ŠC Višnjik zamrli su i koncerti. Nakon fijaska sa Zdravkom Čolićem i Massimom Savićem, koncerata više nema, a direktor Karlović je valjda zaboravio kako je građanima ne tako davno obećao 10 velikih koncerata godišnje na način da ova gradska tvrtka bude suorganizator.
– ŠC Višnjik mora zajedno s organizatorima a agencijama aktivno sudjelovati u organizaciji, a na taj način aktivno sudjelovati i u dobiti s tog koncerta, bile su riječi Denisa Karlovića koji nerijetko jedno govori, a drugo radi.
ŠC Višnjik uz sve navedene probleme ima i višak zaposlenih, no to ne smeta Karloviću da zapošljava nove ljude umjesto da provede sistematizaciju radnih mjesta. Sve u svemu, ŠC Višnjik je milijunski gubitaš i takav će i ostati dokle god Karlović ne nađe načina da ono što obećava putem medija pod kontrolom HDZ-a sprovede u djelo.
– Ni dragi Bog ne bi mogao provesti u djelo ono što direktor Karlović već mjesecima govori. Nažalost, za sve su mu drugi krivi, pa tako među nas pedesetak zaposlenih, samo nekolicina je po Karloviću sposobna, a mi drugi ne valjamo. Dolaskom Karlovića u Višnjik, značajno su se izmijenili međuljudski odnosi, kazala nam je jedna od djelatnica ŠC Višnjik.
Nisu samo djelatnici ŠC Višnjik nezadovoljni Karlovićem. I u Gradu Zadru su zabrinuti radom novog direktora. Mnogi tvrde da je Karlovićeva smjena pitanje dana. (NASTAVLJA SE…)