Prema službenim podacima Makarska u predsezoni bilježi pad od čak 25 posto dolazaka stranih gostiju. Krajem svibnja u Hrvatskoj se odmaralo 60 tisuća gostiju više nego rekordne 2019. Broj dolazaka je bio za tri posto veći u odnosu na 2019., a broj noćenja čak osam posto, iznose podatke predstavnici Domovinskog pokreta Makarska u priopćenju kojeg objavljujemo u cijelosti

Svi su bilježili pozitivne trendove osim Makarske. Službeno objašnjenje je kako je podbacilo njemačko tržište zbog nadolazeće recesije. Dakle, Njemačka recesija se manifestirala samo u Makarskoj, ali ne i u Istri, Zadru, Splitu….?

Što je razlog drastičnog pada makarskog turizma u predsezoni? Nameće se zaključak kako TZ Makarska nije odradila adekvatnu promidžbu na njemačkom turističkom tržištu. Posljedica je to dužeg odlaganja odluke o imenovanju direktora TZ Makarska, ali i rješenja koje je u ožujku gradonačelnik objavio u vidu novog ravnatelja – Jadrana Puharića. Naime, krajem ožujka smo od gradonačelnika javno tražili da objavi program rada novog ravnatelja TZ. Zahtjev smo uputili zbog stručne spreme novog ravnatelja koji je, kako nam je obznanio gradonačelnik Paunović, diplomirao na Akademiji dramskih umjetnosti te ” dosta dobro kotira u producentskim, režiserskim i filmskim krugovima, a ima velika iskustva u digitali, odnosno programiranjima što je dodatan plus.” Danas vidimo prve posljedice ovakvog načina kadroviranja, jer očito je kako je drama i režije jedno, a turistički menadžment nešto sasvim drugo.

Stoga i ovaj put postavljamo gradonačelniku pitanje – tko će odgovarati zbog podbačaja sezone, vi ili dramaturg? Budite muško i kažite – pogriješio sam, moja greška je jer sam upropastio jedinu gospodarsku granu od koje žive Makarani!

4 KOMENTARI

 1. Ne dovodi nam gradonačelnik goste u grad, sama turistička zjednica već godinama neradi ništa, osim betona i visokih cijena mi nenudimo ništa. Nisu gosti glupi pa da nevide da nam je grad u kolapsu čim padnu 2 kapi kiše. Pola litre pive 5 eura, parking 4 eura, sladoled 2 eura, kava usrana 2,5 eura.

 2. Prosao cijeli svijet.U turistickoj branzi godinama Radio.20 god imao Villu u Makarskoj koji je turizam upropasten od ljudi koji samo.misle na svoj djep.Ma tko u obcini misli na gradjane i turizam.
  To je jedno veliko klupko mafije koja djeli novac samo tako.Bio Sam u trecem.mjesecu u Barceloni.Let Iz Splita , Hotel sa 4 zvejzdice sa doruckom.za 2 osobe ukupno 1400.00 €.
  Sta oni misle da su ovdje u Monacu da mogu Parking za 4.00 € kasirati, a nista ne nuditi.
  Nisu gosti glupi.Hvala bogu da sam prodao.kucu i otiso iz tog odvratnog grada.
  Na selu je buducnost turizma ko u Italiji i Francuskoj.Dragi Grado Nacelniku samo tako dalje pa ce narod ostat gladan.
  Recesija u USA i u Njemackoj a mi se ponasamo kao da jedemo.sa zlatnom zlicom.

  Ovo je propadanje jednog bivseg divnog grada koji je imao dusu i Makarane.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime