planinar
Planinar iz Karlovca na vrijeme je alarmirao Gorsku službu spašavanja

Prilikom spuštanja s vrha Šćirovac jutros je sa slabo obilježene staze skrenuo karlovački planinar i zalutao u južnu stijenu Svetoga Ilije, točno iznad tunela Sv Ilija.

U toj su se stijeni već događale slične neprilike u kojima je, prema našim saznanjima, smrtno stradalo najmanje četvoro planinara. Srećom planinar nije bio ozlijeđen i na vrijeme je ocijenio da sam ne može izaći iz strmih litica pa je pozvao u pomoć HGSS. Najprije su ga iz Brela locirali članovi HGSS-a iz Makarske ali kako je unesrećeni bio usred 700 metara visoke stijene pozvana je u pomoć ekipa letača spašavatelja iz Splita koja je s helikopterom HRZ-a brzo stigla na mjesto nezgode. Najprije je užetom spušten jedan spašavatelj koji je zalutalog planinara sigurno doveo na mjesto odakle ga se može podignuti fiksnim užetom. U drugom naletu iz helikoptera je spušteno fiksno uže s kojim su podignuti spašavatelj i zalutali planinar. Zahvaljujući vještini posade helikoptera akcija se brzo i sretno završila. (gss.hr)

1 KOMENTAR

  1. Kakva dramatična akcija spašavanja, osoba neozlijeđena i u ne pogibeljnoj situaciji da ga nisu mogli spustiti spašavatelji? Trošenje tolikih resursa na budaletinu ne čuveno. Odoh i ja sutra u planinu pa pozovem pomoć da se provozam helikopterom.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime