Policijski službenici Policijske postaje Makarska proveli su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom kojeg su uhitili 11. svibnja prilikom obavljanja poslova kontrole prometa u Baškoj Vodi

Naime, spomenuti je upravljao osobnim vozilom Mercedes na kojem su bile ne pripadajuće registarske oznake kada je zaustavljen u prometu te je zbog sumnji u počinjenje kaznenog djela i više prekršaja odmah uhićen i priveden u policijsku postaju. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno i da je vozilom upravljao pod utjecajem droge.

Po dovršenju kriminalističkog istraživanja, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznom osiguranju vozila u prometu, protiv spomenutog 51-godišnjaka je podnijet Optužni prijedlog zbog počinjenja više  prekršaja u prometu i to zbog upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, odbijanje liječničkog pregleda odnosno uzimanja krvi, upravljanje vozilom za vrijeme zabrane upravljanja i upravljanje neregistriranim vozilom.

Nadalje kako je istraživanjem utvrđeno da je višestruki recidivist – povratnik u počinjenju prekršaja u prometu uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni sud u Makarskoj i to uz prijedlog nadležne policijske postaje oduzimanja vozila koje je po odluci suda potom i oduzeto dok je 51-godišnjak također po odluci suda predan u zatvor.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime