Država izdvaja 40 milijuna kuna za “krpanje” ceste od Vrgorca do Makarske

0

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture izvijestilo je gradove Vrgorac i Makarsku te općine Podgora i Tučepi da Hrvatske ceste kreću u opsežnu sanaciju državne ceste D-512 Vrgorac – Makarska

Kako stoji u dopisu ministarstva kojega potpisuje državni tajnik Tomislav Mihotić, Hrvatske ceste su do sada sanirale 13,5 od ukupno 30,6 kilometara državne ceste D-512 od Makarske do čvora Ravča, a za nastavak sanacije narednih 14,8 kilometara pripremljeni su projekti, pišu Vrgoračke novine.

Kako dio trase za projektiranu sanaciju prolazi kroz nekoliko naselja u kojima ne postoji sustav odvodnje, Ministarstvo ističe da se projektom nastojalo obuhvatiti i izgradnju sustava odvodnje kao i izvedbu nogostupa do autobusnih ugibališta koji su ranije bili neadekvatni i opasni. Kroz projekt se također planiraju urediti i prilazi na državnu cestu kao i proširiti postojeća i izvesti nova autobusna ugibališta. Trasa projektirane dionice prolazi većim dijelom naselja, pa se predviđa ispravljanje krivina, postavljanje odbojnih ograda te zaštita iznimno strmih pokosa.

Vrijednost predmetne sanacije i rekonstrukcije iznosi 40 milijuna kuna i projekt je uvršten u Plan nabave Hrvatskih cesta. Radovi se planiraju za 2019. godinu. U ministarstvu smatraju da će nakon dovršetka navedene rekonstrukcije gotovo čitava duljina ceste biti uređena na razini koju zahtijeva obujam prometa unatoč veoma zahtjevnim uvjetima terena.

1 KOMENTAR

  1. Sta ces sanirat,najprije nek se njome svi ovi sta su se spustili u mista po rivijeri zadnji 50 god.vrate pa je onda minat na 20-30 mista da nepadne napamet ikome da ponovo dolazi.Aj Bog!!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime