Gdje je taj hrvatski Mojsije?

0

Svaki sam dan sve više tužan i razočaran u svoj uplašeni i eutanazirani hrvatski narod. Sve mi se više pitanja roji u glavi. Sve sam manje siguran jesam li postupio ispravno kad sam se gotovo prije pola stoljeća u Australiji uključio u borbu za oslobođenje hrvatskog naroda ispod komunističke i velikosrpske čizme u Jugoslaviji?

Piše: Antun Babić

Također se pitam jesam li uistinu bio, a jesam, među onih 0,1 posto “glupih” koji su se iz tada još uvijek bogate Australije vratili za stalno u Hrvatsku vjerujući da na taj način pomažu Hrvatima u domovini? Trebam li se sada kad sam jedan korak do smrti vratiti u Australiju i tamo umrijeti gdje su mi djeca i unučad, a u Hrvatsku sam se vratio i zbog želje da u njoj budem zakopan?

Jesu li tada ustinu Hrvati u domovini željeli i žele li danas pomoć u iskustvu, znanju i domoljublju koje su sa sobom donijeli malobrojni povratnici? Ili im je samo bio potreban njihov novac? Jesmo li mi politički povratnici bili previše naivni i impresionirani s domovinskim domoljubnim disidentima i “liderima”, vjerujući u njihovo iskreno domoljublje i sposobnost da izgrade državu kakvu smo mi mislili da treba izgraditi i kakvu hrvatski narod zaslužuje: državu u kojoj će stvarno postojati vladavina prava, državu u kojoj će se razvijati gospodarstvo na temelju vlastitog rada, sposobnosti i poštenja u poslovanju.

LUSTRACIJA. JE LI PREDSJEDNIK TUĐMAN POGRIJEŠIO?

Državu u kojoj će diplomacija braniti interese države, a ne interese naših protivnika i neprijatelja. Državu u kojoj će državni činovnici biti profesionalci i na usluzi hrvatskim građanima. Jesmo li se mi u emigraciji trebali bolje organizirati i preuzeti vlast u Hrvatskoj, dok se domovina ne oslobodi komunističkog mentalnog sklopa i raznih izdajnika? U kojoj je mjeri prvi hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman odgovoran za ovo u vrijeme Domovinskog rata nezamislivo stanje očaja i propadanja u današnjoj Hrvatskoj? Je li predsjednik Tuđman trebao provesti lustraciju i uz moguće velike rizike unutarnjeg sukoba? Sada mislim da je trebao, jer u Hrvatskoj nakon lustracije sigurno ne bi bilo toliko izdajnika i protivnika hrvatske države koliko ih ima danas.

Gdje je danas hrvatski Mojsije? Gdje su danas hrvatske crkvene vođe kao što su bili blaženi Alojzije Stepinac i cardinal Franjo Kuharić? Gdje su narodne vođe poput Eugena Kvaternika, dr. Ante Starčevića, Stjepana Radića i dr. Franje Tuđmana? Umjesto njih danas imamo izdajice kao što su Mesić, Manolić, Sanader, Josipović, Milanović, Plenković i da ih ne nabrajam, jer bih tada morao tiskati cijelu knjigu?

Svakodnevno se pitam: jesu li Hrvati u domovini uistinu željeli biti oslobođeni, ili im je bilo daleko bolje dok su bili u komunističkom zatvoru i nisu smjeli misliti svojom glavom? Tko nam danas brani da mislimo svojom glavom? Jesmo li postali najgluplji narod na svijetu, koji usput ima najljepši životni i klimatski prostor? Što nam se to dogodilo? Tko će prvi reći dosta je, i stati na čelo otpora nemoralu, korupciji, lopovluku, izdajicama, udbašima, komunistima, lažnim domoljubima, neojugoslavenima, velikosrbima, u u Uredu Predsjednika, Hrvatskom saboru, Vladi, oporbi i svim državnim, prosvjetnim, medijskim i drugim institucijama? Tko će nam dati slobodu mišljenja i javnog informiranja, slobodu medija, slobodu javnih nastupanja, slobodu sakupljanja potpisa za referendume itd.? Tko će nas istjerati iz naših mišjih rupa? Tko će nam skinuti ovčije runo i navući vučju kožu? Tko? Nije samo narod na koljenima. I Katolička crkva u Hrvatskoj nalazi se pred svojim najvećim izazovom od pojave spasitelja Isusta Krista. Je li to moguća najava kraja ovakvog svijeta kakav danas poznajemo?

1 KOMENTAR

  1. Gosp.Antune naša Hrvatska je stvorena da se opljačka i uništi,to sada i slijepci vide.Vidite i sami kažete tko ju je stvorio-Udba.Kažete da bih bilo bolje da ju je stvarala emigracija,nažalost bilo bih lošije.Emigracija je stvorila NDH i vidite što se sve događalo i kako je završila.
    Što se tiče naroda,žao mi ga ali tu je tek mali postotak poštenih Hrvata .Većina nas je ulizica i doušnika na kojima je postojala i ona bivša država.
    Što se tiče naše katoličke Crkve,oni su samo promatrači koji gledaju samo svoju kuću…

    Poz…

  2. Kakav tovrac temelja državnih,takovi su i temelj, kakovi temelji, takova i država! Do danas su se svi bojali Arhivu otvoriti,zašto? Jednostavno pošten se ne boji ničega,a taj je jednom u Hrvata bio poslije 1945godine i ALOJZIJE STEPINAC mu je ime, a svi drugi ćiri bu ciri ba zloćudnog tumora sa Dedinja su dječica! Razlika između Mule i jugo komunista,pošto su ljudi znatiželjni mora im se i kazati, jednostavno nemadu krsta i nemogu se razmnožavati!

  3. “dobar rječnik” druga avnojca,a kako i neće biti kad ga je “ćale” napravijo u Jajcu na zasjedanju avnoja, a “keva” odnijela na krštenje petki crvene stražnjice na krštenje! mudrac poput šešelja!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime