Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave splitsko-dalmatinske dovršili su kriminalističko istraživanje događaja u Donjem Humcu, na otoku Braču,  od 20. lipnja 2022.godine u kojem događaju je teško ozlijeđen 32-godišnji muškarac, o čemu smo ranije izvijestili javnost

U srijedu, 21. lipnja 2022. godine uhićena su dva muškarca koja su se dovodila u vezu s ozljeđivanjem oštećenog i nad njima je provedeno kriminalističko istraživanje. 

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da su  33-godišnjak i 31-godišnjak, obojica hrvatski državljani,  u ponedjeljak,  20. lipnja 2022.g. u 15:00 sati u Donjem Humcu fizički napali oštećenog udarajući ga nogama i rukama po cijelome tijelu, a isto su nastavili i kad je oštećeni pao na pod, te su od njega tražili povrat nepostojećeg duga uz upućivanje prijetnji. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja obojica su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku zbog postojanja osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela Iznuda u pokušaju opisano i kažnjivo po čl. 243. st.3. u svezi čl. 34 Kaznenog zakona i kaznenog djela Teška tjelesna ozljeda iz čl. 118. st.1. Kaznenog zakona.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime