U Imotskom ponovno otpad iz Makarske. Pogledajte fotografije iskrcavanja otpada pored ograde Kozjačića. Tvrtka Georad već nekoliko dana kamionima odvozi otpad s Makarskog područja u Imotski.

Zabrinuti građani i ekološka udruga Vukodlaci reagirali su i, kažu, neće stati na ovome. Na naš redakcijski email pristigle su fotografije i molba za objavom. Zvali su nas iz MI za IM, nezavisne liste građana. Skupa s njima izišli smo na teren i dočekali 2 kamiona makarskih tablica. Idući za njima, utvrdili smo da otpad istovaraju prije samog ulaza u Kozjačić i to na način da uđu kroz otvorena vrata u ograđeni dio Kozjačića, okrenu se i vrate se nazad. Zatim iskrcaju otpad i idu dalje. Kad su primijetili dvadesetak građana i novinare, jedan kamion je pun krenio nazad i zaustavio se kod tzv. novog stočnog pazara. Građani su pozvali policiju a na lice mjesta došli su i predstavnici Eko udruge Vukodlaci. Nakon što se informacija pročula, podršku građanima i Vukodlacima svojim prisustvom izrazili su i nezavisni vijećnici s liste Ivice Kukavice , koji također danima dobivaju obavijest i incidentu, kao i drugi znatiželjni i ogorčeni građani.
Iz eko udruge Vukodlaci izjavu je dao Joško Mustapić: Grupa građana i mi iz udruge Vukodlaci bili smo na licu mjesta i utvrdili ponovnu devastaciju prirodnog okruženja. Poduzetnici i lokalna vlast su se za svoj profit udružili i nesavjesno zagađuju prirodu i okoliš. Vukodlaci su ponovno izašli iz jama i nećemo stati na ovome. Policija je napravila uviđaj a mi idemo dalje prema institucijama koje će otkriti spregu kriminalnih radnji u ovom besramnom činu zagađivanja našeg okruženja – kazao je vidno uzrujan Joško. Građani i Eko udruga su svoje napravili. Moralna dužnost izvršena. Sad se čeka reakcija nadležnih institucija. (Imotske novine)

1 KOMENTAR

  1. Ako su kamioni Makarske registracije ne znači da je Makarsko smeće ili sa Makarskog područja. Da bi skočio prije kaži HOOP. Jadnog li novinarstva gdje nema ni onog N. Ne opravdavam postupak, to je kriminal posebne vrste, ali barem iznosite istinu. Previše žutila.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime