Ministar uprave RH, Lovro Kuščević poništio je još jednu sjednicu Općinskog vijeća općine Vir proglasivši je nezakonitom  kao i sve odluke na spornoj 10. sjednici održanoj  16. studenog 2018. koje je proglasio ništavnima

Temeljem predstavke koju su oporbeni vijećnici zbog sumnje u nezakonitosti podnijeli resornom Ministarstvu uprave, proveden je nadzor nad zakonitošću rada. Riječ je o sjednici na kojoj se, između ostalog, raspravljalo o već ranije poništenoj 7. sjednici Općinskog vijeća.

Tako je općina Vir postala prva općina u povijesti Hrvatske kojoj je Ministarstvo uprave poništilo čak dvije sjednice. Zbog evidentnih nezakonitosti, a temeljem brojnih predstavki, za očekivati je da će Ministarstvo uprave poništiti i mnoge druge sjednice virskog Općinskog vijeća.

S najvećim nestrpljenjem očekuje se poništenje nezakonite odluke s jedne od prošlogodišnjih sjednica Općinskog vijeća, a koja se odnosi na zabranu gradnje na čitavom prostoru otoka Vira u vrijeme turističke sezone i posezone. Zbog takove nezakonite odluke, proračun općine Vir, svi žitelji, ujedno porezni obveznici kao i sami investitori pretrpjeli su milijunsku štetu. Konačno, Kristijan Kapović počinio je kazneno djelo.

Bili smo svjedoci da kada treba reagirati na moguće nezakonitosti u općinama u kojima HDZ niti je na vlasti niti je koalicijski partner aktualne vlasti, Ministarstvo uprave reagira žurno kao što je to bilo u slučaju općine Posedarje. Hoće li ubuduće reagirati tako i na nezakonitosti općine Vir koju vodi kompromitirani načelnik Kristijan Kapović zajedno s koalicijskim partnerima iz HDZ-a? (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime