Andrej Plenković i HDZ sa svojim koalicijskim partnerima vladat će Hrvatskom i naredne četiri godine

Proizlazi to iz informacija visokopozicioniranih izora uz HDZ-a, ali i ljudi bliskih Miroslavu Škori. Iako je Miroslav Škoro na početku kampanje slao poruke biračima kako koalicija sa HDZ-om nije izgledna, u međuvremenu su se okolnosti bitno promijenile. Na pitanje Zorana Šprajca u RTL direktu hoće li koalirati sa HDZ-om, Miroslav Škoro nije rekao da neće, već je rekao da je spreman sjesti za stol i razgovarati.

Prema informacijama kojima raspolažemo, Miroslav Škoro se nada da će osvojiti 20-tak mandata (ankete mu daju 18 mjesta u Saboru, op.a.). Iz te pozicije Miroslav Škoro vjerojatno će od Plenkovića tražiti resore unutarnjih poslova, pravosuđa, kulture i gospodarstva. Škorini suradnici s kojima smo razgovarali priželjkuju da upravo njihov “stranački šef” bude mandatar, no u HDZ-u to odlučno odbijaju.

Pored četiri ministarstva, Miroslav Škoro će u pregovorima oko formiranja saborske većine i sastavljanja vlade, kako neslužbeno doznajemo, zatražiti i četiri važna veleposlanička mjesta,vodstvo u nekoliko najvećih državnih poduzeća itd.

Andrej Plenković bi možda najsretniji bio da ne mora ići sa Škorom, no ankete mu ne idu u prilog. Sa osvojenih 55 mandata, do formiranja većine u Saboru nedostaje mu 21 zastupnik. Može računati na osam zastupnika manjina kao i na tri zastupnika iz dijaspore, no opet mu nedostaje deset ruku u Saboru. U HDZ-u su već počele ozbiljne pripreme za kupovanje potencijalnih prebjega iz Domovinskog pokreta Miroslava Škore. Ako u tome ne uspiju, a to je malo vjerojatno, smiješi im se koalicija sa Škorom ili, kako to mnogi u HDZ-u percipiraju, “ugovor sa đavlom”.

Najmanje izgledan scenarij u ovom trenutku je da Davor Bernardić i RESTART koalicija formiraju vlast. Njihov koalicijski potencijal gotovo da i ne postoji. MOST će u svakom raspletu događanja biti ljuta oporba. Dakle, HDZ ostaje na vlasti, pitanje je samo na koji način…

3 KOMENTARI

  1. Pišete pizdarije, pa naravno da će koalirati poslije izbora, ali da se sad dogovoaraju je prosrala konkurencija kojoj se tresu gaće! pa su počeli koristiti desničarske parole!

  2. Tko su desničari u Hrvatskoj ,zar PLENKI, BERNADIĆ,ŠKORO i PUPI ? Je, je,i baba je postala dida, ali najprije morate bakici ugraditi kitu i “muda” didova, i opet bakica ostaje bakica, bakici se ne podiže ljubavni mišić jer je umitacija! E,tako je i sa ČETIRI partizanska druga rođena sa petokrakom, žive sa njom i nikad je se odreći neće!Oni su političari ” desne” opcije nešto kao U Njemačkoj PDS-ovi Genosse, ili drugovi ! titini štafetari niti su livi ni desni,niti torni ni lovni,za svake izbore urlaju,viču na Plenkija,a on na njih, ali isto tako jedva čekaju da ih on pozove u vladajuću koaliciju za sastav vlade ,isto tako on žudi za njima i Pupovcom ! Pokazat će oni i na ovim IZBORIMA da su jedno tilo i jedan duh,a još veće ništa za političare ,a posebno desne! Već sada kmeče i natucaju da su njegovi i da ostavi misto za njih,čak idu tako daleko pa pričaju da će u koaliciju sa njim tražiti:”Da Plenki bude ministar, a svemogući LUNJA PREMIJER”! Drugovi eto vam dokaza da bi ga vi cjelivali i noge mu prali samo da vas on pozove u koaliciju HDZ-a i Milorada,a takovi su i Berini komuništi, od kojih se on napajao sa Miloradom da bi opstao na vlasti. Da u njemu ima njihova duha toćete viditi uskoro jer će OPET zajedno koalirati A PLENKI CE BITI PREMIJER, HDZ=SDP=DP=SDSS PA BILO SA KIM OD NJIH NAPRAVIO KOALICIJU,ZATO DRUGOVI I IGRAJU KOZARAČKO KOLO DA BI MOGLI VLADATI I U OVOM STOLJEĆU!SAMO OTVORANJE ARHIVE, DOSEJA I LUSTRACIJA SKIDA IH SA VLASTI,JER UPRAVO SU ONI UDBA KOMUNISTI I PARTIZANI, DRUGIH NEMA!

  3. Ako je to istina…. eto nam vrlih domoljuba i Hrvatskih čuvara, tko je mislio drukčije naivac, kao i svi mi koji mislimo kako će u ovoj lupeškoj žabokrečini zvanoj A-DI-SAM-JA-TU ikad itko išta promijeniti. RIP

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime