Lista čekanja u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Biokovka u Makarskoj poduža je, a pacijenti mjesecima ne mogu doći na red

Brojni žitelji Makarske sa teškim dijagnozama koji se ne mogu samostalno kretati, ne mogu dobiti smještaj u Biokovci. Srećom po lokalne HDZ-ovce, na čelu bolnice je HDZ-ovac Marko Ožić Bebek kao ravnatelj okružen brojnim HDZ-ovim kadrovima, pa se uvijek da napraviti kakva usluga stranačkim kolegama, ako ništa drugo, onda dobrim savjetom.

Prema iskazima brojnih svjedoka, sredinom srpnja ove godine, pravo na puni pansion, dakle, hotelsku sobu, doručak, ručak i večeru, ostvario je moćni makarski HDZ-ovac Mate Židić. Nije to trajalo dan ili dva ili tjedan već otprilike mjesec dana! E sad, opće poznato je da Mate Židić u Makarskoj ima i kuću i najmanje jedan stan, pa su se djelatnici Biokovke i brojni čitatelji zapitali što on radi u hotelskoj sobi pored vlastitih nekretnina koju stotinu metara dalje.

Zanimalo je to i nas pa smo na ukupno deset adresa u Biokovci uputili dopis u kojem smo zatražili da nas informiraju kako to da je Mate Židić dobio puni pansion. Dan kasnije nam je službenik za informiranje Nenad Devčić odgovorio opširnim dopisom iz kojeg se nije dalo iščitati ništa nego da je riječ o informacijama koje ne mogu dati. Srećom, došli smo do dobro informiranog zaposlenika Biokovke koji je upoznat sa cijelim slučajem te nam je potvrdio da je Mate Židić koristio od polovice srpnja do polovice kolovoza ove godine puni pansion no da je išao na rehabilitaciju jer ima problema sa vratnom kralježnicom.

Na naš upit zašto je Mate Židić pored svoje kuće i stana boravio u hotelu te samo dolazio jednom dnevno na rehabilitaciju u trajanju otprilike jednog sata, naš izvor iz Biokovke nam je kazao kako je riječ o pacijentu koji se nije mogao kretati, niti se voziti automobilom. Kada smo mu rekli da imamo najmanje deset svjedoka koji su nam potvrdili da su ga u to vrijeme svako jutro viđali u kavani na ulasku u Makarsku do koje je dolazio ponekad autom, ponekad pješice i bez problema satima sjedio čavrljajući sa svojim stranačkim kolegama, izvor iz Biokovke naglo je ušutio.

Slučajno ili ne, u vrijeme kada je Mate Židić boravio u Biokovci spavajući i jedući na račun poreznih obveznika, u njegovoj kući i stanu boravili su turisti, a što su nam potvrdili susjedi. Je li moguće da je Mate Židić privremeno preselio u Biokovku samo da može iznajmiti vlastiti smještaj turistima? Svjedoci tvrde da jest. Kada je u pitanju makarski HDZ, ništa čudno.

43 KOMENTARI

 1. Eeee, nemojte vridjati postena covika.. Nema nego veliku kucu, 4-5 stanova i u Zg stancic.i puno love.Zeru da se nadje!! Platila Ina i mesetarenje sa lokalnim mocnicima! A pokusa je zajebati Raosa?? Taj bi da moze zaposlio bi i praunuke unaprid ..Tipicna Adezenjara

  • Samo je pitanje jeli taj svatko ima pravo na stacionarno liječenje odnosno boravak u Biokovci pokriven od HZZO-a. To odobrava komisija HZZO na prijedlog liječnika koja obično onima koji žive u krugu lječilišta to ni ne odobri odnosno odobri onim pacjentima koji nisu pokretni što je pitanje jeli kod njega slučaj… Puno je operiranih na našoj Rivijeri koji su putovali na lječenje i nije im odobreno stacionarno od HZZO. Osim naravno ako čovjek nije vlastitim novcima platio smještaj i pansion i to bi se mogli prije zapitati jer ako ima mjesta u hotelu to za svoje novce svatko ima legalno i legitimno pravo kupiti!

  • A vi ste Damire liječnik ili glavna sestra pa decidirano tvrdite?
   I vi ste puni masla na glavi i prsti su vam u marmeladi.
   Molim da promijenite sistematizaciju i maserki dodijelite plaću liječnika specijaliste.
   Jesu li sada nevjeste na redu za uhljebljavanje?
   Srića nemate više sinova za uhljebljavanje.
   E da, mogli bi i Ustav promijeniti kad smo kod promjene.

  • Nije “gospodine” Anonimni,
   Dapače. O pacijentu nikad bez pacijenta. Ali vi to Anonimac ne znate i ne razumijete. Osim toga, na Vašu veliku žalost gospodin Židić i ja smo prijatelji.
   Kako ste samo jadni… Vi anonimni

  • Anonimni, vaš profil je jadan kao i vi.
   Na vašu žalost, “gospođa” nije u navodnicima.
   Vi ste u navodnicima i vaša jadna osoba.
   Ima dosta informatora iz Biokovke.
   Na vašu sreću to nije gospođa Goga.
   Gospođa točno zna zakon o zaštiti osobnih podataka i etički kodeks zdravstvenih djelatnika.
   O vama bi se dalo raspravljati, jeste pacijent ali niste u Biokovci u toj ulozi.

 2. Ovakve osobe kradu svakoga dana svakoga trena, njima je to u opisu stranačke pripadnosti,ZA NIH NE VRIJEDE ZAKONI JER IH ŠTITE ONI KOJI B IH TREBALI SROVODTI.

 3. ….pa u čemu je problem! Taj bolesnik sa velikom kućom i apartmanima i slično, ako sam dobro shvatila, ipak živi u Makarskoj!? I s aspekta izvjesnog (popa) don Krstičevića, rodom iz Hercegovine, prebivalište Austrija….., koji je (očito pod dozvolom koju su mu pajdašice iz Makarske izdale) u mjestima Zaostrog/Podaca (zemlja zvana Kapeć) u protekloj godini, bukvalno na maloj plaži/vali (ljepotica od vale, mlinica iz 14/15 stoljeća), izgradio “čardak” koji viri iznad ceste jedan kat… (novine slikale, zaostroški franjevački samostan se ograđuje….), zašto se izvjesni Mate Židić ne bi rehabilitirao u makarskoj BIOKOVKI? On barem tamo godinama stanuje. Kao ugledni HDZ-ovac napravio je, očito, brojne usluge raznim ljudima što iz stranke, što zavičajno. I, to je poznato i donekle ok ….No, izvjesni don Krstičević….tu prekidam, kreće plaćeno istražno novinarstvo…..da vidimo, odakle taj ‘no name, gradi kuću, ne 70 metara od mora, već u moru! godine 2018/19. S čim je on to zaslužio… O stoljeća sedmog pouzdano nije. A, još POUZDANIJE, nije niti lipu uplatio u hrvatski zdravstveni niti mirovinski sustav! Dakle, neka se gospodin Židić rehabilitira. Ima puno, puno zdravijih/bolesnijih koji vise na grbači ove nesretne države, koju su doživjeli kao Edorado….., poput spomenutog dona….

 4. Ako je na teret hzzo-a onda ima obrok sta mu placa isti a posto je poznata guzica doticnog milim ds on nije jeo te splacine,pa tako pada u vodu i da je bio tu radi ljecenja

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime