Istraživački tim portala Megamedia nakon uvida u dostavljenu dokumentaciju došao je do zanimljivog otkrića kako se namještaju natječaji u Domu zdravlja Zadarske županije kojim ravna Renata Bek

Jedan od skandaloznijih postupaka bagatelne javne nabave odnosi se na usluge mobilne telefonije iz 2015. godine kada je Renata Bek kao ravnateljica sklopila ugovor s tvrtkom Komunikacije Zadar d.o.o.

Provodeći postupak bagatelne javne nabave, Renata Bek je kao odgovorna osoba Doma zdravlja Zadarske županije poslala upite na dvije adrese: Komunikacije Zadar d.o.o. i MARJUR NET d.o.o. Naizgled, ništa sumnjivo, no Istraživački tim portala Megamedia istražio je te dvije tvrtke te smo uvidom u Registar Trgovačkog suda u Zadru došli do spoznaje su obje tvrtke u vlasništvu, danas posrnulog poduzetnika, Željka Jurjevića. Iako se u službenoj dokumentaciji Doma zdravlja Zadarske županije navodi kako se tvrtka Komunikacije Zadar d.o.o. nalazi na adresi Vladimira Vidrića 13 u Zadru, prilikom slanja upita, kao adresa primatelja navedena je adresa Ljudevita Posavskog 4 u Zadru. Na istoj adresi nalazi se i tvrtka MARJUR NET d.o.o.! Dakle, u Domu zdravlja Zadarske županije su dobro znali da se obje tvrtke nalaze na istoj adresi, a dobro su znali i to da su obje tvrtke u vlasništvu Željka Jurjevića koji je ujedno i direktor jedne i druge tvrtke.

Prema izvodu Trgovačkog suda u Zadru, vlasnik i direktor tvrtke Komunikacije Zadar d.o.o. je Željko Jurjević!

 

Tako je Željko Jurjević dobio zadatak da napiše dvije ponude za Dom zdravlja Zadarske županije, jednu u ime tvrtke Komunikacije Zadar d.o.o., a drugu u ime tvrtke MARJUR NET d.o.o., a onda je Renata Bek kao ravnateljica zajedno sa svojim suradnicima, ovlaštenim predstavnicima Marijom Kožulom (diplomirani ekonomist), Nenadom Dračevcom (diplomirani pravnik) i Radom Blaslov izabrala povoljniju ponudu od pristigle dvije ponude koje je potpisao Željko Jurjević!

Zanimljivo, vlasnik i direktor tvrtke MARJUR NET d.o.o. je također Željko Jurjević

Dileme nije bilo, posao usluga mobilne telefonije dobit će Željko Jurjević, samo se tada nije moglo znati u ime koje tvrtke će napisati povoljniju ponudu i to za točno 1.320,00 kn. Zanimljivo je i to kako je Željko Jurjević u jednoj tvrtki procijenio da usluge koštaju više, a u drugoj manje?!

Nažalost, na očit primjer pogodovanja, namještanja natječaja jednoj osobi i to Željku Jurjeviću, nisu reagirali ni Marijo Kožul koji je kao diplomirani ekonomist trebao i mogao znati da nešto ne štima, a niti Nenad Dračevac kojem je kao diplomiranom pravniku trebalo odmah biti jasno da se radi o namještaljci.
U kratkom razgovoru sa ravnateljicom Renatom Bek, pokušali smo doznati zašto je to napravila, no ona nam je kazala kako to nije nezakonito nego samo nemoralno?!

Zlatko Begonja nije reagirao na očitu namještaljku

Je li ovaj očiti primjer namještanja/pogodovanja doista samo nemoralan kako kaže Renata Bek ili je nezakonit, procijenit će Općinsko državno odvjetništvo u Zadru i USKOK,  a nad ovakvim poslovanjem trebali bi se zamisliti članovi Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije kao i osnivač odnosno Zadarska županija.

Da Hrvatska funkcionira kao pravna država, Renata Bek od danas više ne bi mogla biti ravnateljica Doma zdravlja Zadarske županije, no na potezu su institucije.

Renata Sabljar Dračevac

Isto tako bi bilo normalno da je Zlatko Begonja kao donedavni predsjednik Upravnog vijeća Doma zdravlja Zadarske županije sukladno svojim ovlastima i Statutu ustanove pokrenuo pitanje smjene Renate Bek i to u roku odmah, no to se nije dogodilo. Naime, Zlatku Begonji itekako odgovara da je na čelu Doma zdravlja Zadarske županije upravo Renata Bek jer mu je ona zaposlila suprugu Jasnu u vrijeme kad je on bio na čelu Upravnog vijeća.
Možda pitanje smjene pokrene šefica zadarske oporbe, SDP-ovka Renata Sabljar Dračevac? Teško. Ni njoj ne odgovara da Renata Bek bude smijenjena kad joj suprug Nenad Dračevac tamo radi kao pravnik.

Konačno, treba se nadati da će temeljem ovog novinskog članka i dokumentacije koju objavljujemo reagirati DORH i USKOK te istražiti poslovanje Doma zdravlja Zadarske županije i u postupku koji bi mogao uslijediti, sankcionirati i Renatu Bek i one koji su sudjelovali u ovakvom nemoralnom ili nezakonitom postupku. (NASTAVLJA SE…)

Iz službene dokumentacije je vidljivo tko je sve sudjelovao u namještaljci
Iz dostavnica se vidi kako su obje tvrtke poslovale na istoj adresi!

 

 

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime