Kao što smo i najavili, jedini objavljujemo nastavak mučne pravosudne trakavice prema kojoj je Zoran Šikić – slobodan čovjek

Podsjećamo, županijski vijećnik HDZ-a i nekadašnji državni tajnik u Ministarstvu kulture Zoran Šikić proglašen je nepravomoćno krivim na Županijskom sudu u Zadru jer je „ispeglao“ karticu NP Paklenica na iznos od 57 tisuća kuna.

Josipa Marasović i Zoran Šikić prilikom izricanja presude za kriminal u NP Paklenica

Za isto kazneno djelo krivom je proglašena i njegova suučesnica Josipa Marasović, bivša ravnateljica NP Paklenica i aktualna direktorica jednog privatnog hotela u Starigradu. Zoran Šikić je, obrazlaže se u predmetnoj presudi, u razdoblju od 5.travnja 2005. do 22.srpnja 2010. kao bivši ravnatelj NP Paklenica koristio kreditnu karticu te ustanove i tako u raznoraznim restoranima i trgovinama potrošio tuđih 57.246,94 kuna.

Nepripadajuću imovinsku korist mu je omogućila tadašnja ravnateljica Josipa Marasović. Da stvar bude gora, Josipa Marasović mu je temeljem njegovih pisanih zahtjeva odobrila dodatnih 8.000,00 kuna godišnje za sufinanciranje Šikićevog poslijediplomskog znanstvenog studija, pa se šteta za NP Paklenica popela na neto iznos od 81.246,94 kuna!

Tako su zastupnici optužbe, odnosno Županijsko državno odvjetništvo dokazali kriminal u NP Paklenica kojeg su glavni protagonisti Josipa Marasović i Zoran Šikić.

Zoran Šikić je odnedavno slobodan čovjek iako mu je dokazano da je trošio tuđe novce, a očekuje se i oslobađajuća presuda za Josipu Marasović.
Tko je onda kriv za malverzacije u NP Paklenica? Ako se pita Denisa Sokola, zastupnika optužbe i državnog odvjetnika, ama baš nitko. No, netko mora odgovarati za nestanak desetaka tisuća kuna s računa NP Paklenica. Dokazi postoje i u posjedu su portala Megamedia, na prvostupanjskom sudu je kriminal dokazan, no za njega nitko neće odgovarati.

Zlatko Marasović

Zato se Zlatko Marasović, također bivši ravnatelj NP Paklenica odlučio na nesvakidašnji potez. Podnio je kaznenu prijavu protiv samoga sebe s obrazloženjem da postoji osnovana sumnja da je sam počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja poštenih i čestitih ljudi, te da je pokušao obmanuti Državno odvjetništvo Republike Hrvatske. To je prvi poznati slučaj u Republici Hrvatskoj da netko sam protiv sebe podnosi kaznenu prijavu! Obzirom da Zoran Šikić nije kriv, a ne postoji temelj za daljnji kazneni progon Josipe Marasović, neka visi Pedro. A Pedro je Zlatko Marasović koji je prijavio malverzacije, dostavio dokaze, no iz nekog razloga, a ne smijemo reći kojega, da nas neki ne tuže za klevetu, Zoran Šikić umaknuo je pravdi.

U nastavku pročitajte u cijelosti kaznenu prijavu koju je Zlatko Marasović podnio protiv samoga sebe i poslao je danas na adresu Županijskog državnog odvjetništva u Zadru kao i na adresu Glavnog državnog odvjetnika u Zagrebu, Draženu Jeleniću:

Predmet: Kaznena prijava protiv Zlatka Marasovića (Petar), Put Selina 4a, 23244 Starigrad Paklenica, OIB: 64894695889

Poštovani voditelju kaznenog odjela,

ovu prijavu kao što vidite podnosim sam protiv sebe, a pod sumnjom da sam počinio kazneno djelo lažnog prijavljivanja poštenih i čestitih ljudi, te da sam pokušao obmanuti Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, konkretno Vas kao voditelja postupka na koji se ovo djelo odnosi.

Obrazloženje:

Naime još 2013. godine, tada kao ravnatelj Javne ustanove Nacionalni park Paklenica Državnom odvjetništvu sam dostavio dokumentaciju iz koje je postojala sumnja u počinjenje kaznenog dijela od strane bivših ravnatelja iste Ustanove gđe. Josipe Marasović i gosp. Zorana Šikića.

Protiv bivših ravnatelja podignuta je optužnica, da bi Županijski sud u Zadru 2015. godine donio presudu da su krivi za kaznena djela koja su im se stavljala na teret.

Žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske u Zagrebu uložili su i tuženici, i tužitelj, odnosno Vi ispred Županijskog državnog odvjetništva u Zadru, te se Vaša žalba odnosila na to da je po Vama određena preblaga visina kazne u presudi. Vrhovni sud poništio je prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Zadru, te stvar vratio na ponovljeno suđenje obrazlažući da u prvom postupku nije dokazano poticanje drugooptuženog prema prvooptuženoj.

Na prvom ročištu ponovljenog suđenja održanog krajem siječnja o. g., Vi preinačujete optužnicu na način da odustajete od optužnice prema drugooptuženom gosp. Zoranu Šikiću, a za prvooptuženu preinačujete kazneno djelo. Stvar je veoma jasna, jedini „korisnik“ sada već „nepostojećeg“ kaznenog djela gosp. Je Zoran Šikić, jer svi novci koji su predmet ovog spora su potrošeni za njegove osobne potrebe, oslobođen je krivnje. Iz navedenog je jasno kao dan da ukoliko nije kriv onaj tko je novce potrošio ne može biti kriv ni onaj tko mu je to omogućio (ukoliko se samo obrne stara poslovica o krađi i držanju vreće).

Ne ostavljam ni najmanju sumnju da je ovaj ponovljeni postupak vođen pravno, moralno i zakonski ispravno, stoga kao legalist i osoba koja poštuje zakone svoje Države podižem ovu kaznenu prijavu sam protiv sebe, po Vašim radnjama i presudama Vrhovnog suda RH sam očito i sam bio u zabludi, no moral mi ne dopušta da se iz ove situacije izvučem olako, te da ne snosim sankcije za svoja djela.

U konačnici bi ipak netko trebao biti kriv, ako ne za inkriminirajuće djelo onda barem za sav uložen trud, rad, vrijeme, ako hoćete i za troškove suđenja, pa kad nitko neće, za krivca se evo javljam ja.

S poštovanjem,     Zlatko Marasović“ (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime