Taksist Mirko Đ. (43) zvani Mićo i supruga mu Daliborka Đ. (36) zvana Daca, kuharica po zanimanju, oboje državljani BiH, ostavili su kod kuće u Trebinju jednogodišnju kćer i uputili se u Hrvatsku

Putem su pokupili kilogram i pol heroina, koji je Daca skrila u jakni te su došli na granicu s Hrvatskom, na prijelaz Nova Sela, smješten na državnoj cesti D62, između Metkovića i Vrgorca, piše Slobodna Dalmacija.

U Škodi Octaviji, s koje su skinuli oznaku taksi službe, autocestom A1 su došli blizu Šestanovca, no tu su im švercersku rutu presjekli inspektori Službe kriminaliteta droga i Postaje granične policije Imotski PU splitsko-dalmatinske.

Mirko je vozio Škodu, a Daliborka je bila na suvozačkom sjedištu. Ukupno 1515 grama heroina raspoređeno u tri paketa Daca je strateški nagurala u svoju jaknu. Omiljeno odredište

Nakon uhićenja i kriminalističke obrade, uz kaznenu prijavu za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet privedeni su pritvorskom nadzorniku.

Nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu odlučit će se o istražnom zatvoru, koji se nad stranim državljanima obično određuje zbog opasnosti od bijega. Pogotovo ako se radi o državljanima zemlje koja nije u Europskoj uniji.

U putnim ispravama bračnog para vidljivo je kako su i prije više puta dolazili u Hrvatsku, a između ostalog i na ljetovanje. Omiljeno odredište za opuštanje bili su im Kupari gdje su uživali na plažama turističkog kompleksa.

Oboje žive u Trebinju, Mirko od djetinjstva, a Daliborka od 2012. godine. Zaručili su se i vjenčali godinu dana kasnije, a u prosincu 2017. godine dobili su kćer. Mirko je vozač i radi za taksi tvrtku s čijim vozilom su se i uputili u Hrvatsku.

Roditeljski status i dijete od 14 mjeseci nisu ih spriječili u nakani da zarade na heroinu.

Kilogram heroina košta 25 tisuća eura, tj. 185 tisuća kuna. Droga je bila namijenjena hrvatskom tržištu na kojem se za navedenu količinu prodajući na grame može utržiti najmanje 600 tisuća kuna.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime