FaceBook grupa “Domovini vjerni” okuplja brojne ugledne građane, umirovljene generale, časne vojnike Domovinskog rata i mnoge druge

Redovito objavljuju povijesne činjenice praćene dokumentacijom, vezanom u Domovinski rat kao i zbivanja koja su uslijedila, a koja i danas kreiraju našu sadašnjost. U nastavku prenosimo tekst koji je privukao veliku pozornost objavom na spomenutoj FaceBook stranici.

“Domovini vjerni – Dragi prijatelji, suborci, članovi grupe Domovini vjerni, zahvaljujem Vam na suradnji, članstvu, lajkovima, iskrenim  komentarima i sugestijama. Prateći politička, ekonomska i medijska kretanja, stranaka, udruga, pojedinaca i medija u zadnje vrijeme svi se možemo složiti, kako  nije dobro, kako nešto ne štima, kako Bog zapovijeda. Kontinuirane zabrane, mjere, ograničenja od nižerazrednih političara potiču sve nas učiniti nešto, za dobrobit nas, naše Hrvatske i naših obitelji.

Osobno i ljudski, vrijeđa me što sve nas Dragovoljce domovinskoga rata, ponižavaju i vrijeđaju u kontinuitetu od nastanka, utemeljenja suvremene Hrvatske države. Formiranjem dragovoljnih postrojbi, kasnije ZNG-a, skrivali smo se od milicije, raznih komunističkih službi, s ciljem stvaranja nečega novoga, nečega što je tada za nas bilo sveto, a to je Hrvatska država. Jedan veliki broj naših suboraca dao je svoje živote za Hrvatsku kakvu smo svi mi sanjali. Pokoj im vječni, počivali u miru Božjem. 

Naša generacija iznijela je teret domovinskoga rata, bila su to gorda i krvava vremena, ispisana krvlju i opisana mirisom baruta. Jedan mali broj nas. koji je preživio rat, odolio je zaplotnjačkim politikama komunizma, koje i danas vuku svoj korijen po hrvatskim institucijama. Njihove smicalice, nemoral, zloba, mržnja, sve pod krinkom prikrivene ljubavi prema nekoj novoj Jugoslaviji, motivira ih, da nas branitelje konstantno ponižavaju i vrijeđaju.

U knjizi Mudrosti, čitamo o Božanskoj Mudrosti : Ona je odsjev vječne svjetlosti i zrcalo čisto djela Božjeg, a i slika dobrote njegove (7,26). U našim hrvatskim zrcalima zapitajmo se , je li Hrvatska država djelo nas Dragovoljaca – branitelja, naših poginulih, nestalih, ranjenih suboraca? Je li današnja  Hrvatska odsjev vječne svjetlosti i zrcalo čisto djela hrvatskih vitezova i slika dobrote njihove? Te tri riječi: odsjev, zrcalo i slika jesu ogledalo, svjetlost, djelo i dobrota, jesu Pravednost Božja.

Sjetimo se kako su naši najhrabriji Vitezovi, suborci položili život na Oltar Domovine?! Sami su se naoružali i stali pred tenkove JNA, oslikane zvijezdom petokrakom, postrojbe JNA, zvale su se Partizanske ( Vukovar-Kupres-Škabrnja…), kojima su zapovijedali Titovi oficiri, ratni zločinci (Mladići, Šljivančanini, Lisice…). Naša svetinja su naši poginuli Vitezovi, oni koji su dali život za Hrvatsku.

Povijest ne pamti da Dragovoljci ulaze u borbu, samoorganizirano bez oznaka, bez ustroja, a tek nakon pobjeda osnivaju postrojbe. Kao što povijest svijeta ne pamti primjera gdje država za koju su Dragovoljci  život dali, bili ranjeni pa im ista ta država tri desetljeća uskraćuje temeljna prava, pravo Dragovoljca i pravo na skrb.

Svetost prolivene krvi hrvatskih Vitezova u Hrvatskoj se danas ne poštuje! Nepoznavanje povijesti Dragovoljaca, ZNG-a, HV-HVO-HOS-a, je nepoznavanje Krika iskona za Hrvatskom i krika za Slobodom.

Tvorci vizije o Hrvatskoj državi, slobodi i samostalnosti, bili su Dragovoljci i hrvatski goloruki narod. Stoljeća nepravdi i zatiranja nisu iskorijenjena i danas nas gaze jugokomunisti u našoj Hrvatskoj državi. Na tisuće samoubojstava, naših Vitezova, suboraca, plod je njihova zatiranja u našoj hrvatskoj državi.

U viziji predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića i njegove komunističke kaste  HOS-ovu ploču treba maknuti i negdje baciti, jer to nema veze s Domovinskim ratom i tko misli da se u Domovinskom ratu pod „Za dom spremni“ borio samo za Hrvatsku mora znati da se nije borio samo za Hrvatsku, nego i za restauraciju države iz 1941 godine!

Izjava Zorana Milanovića plod je prljave politike dijelom i neorganiziranih, nesposobnih, rasutih, braniteljskih udruga, koje godinama predvode neobrazovani, nepismeni i nesposobni predstavnici. Poistovjećivanje Domovinskoga rata, s II. Svjetskim ratom psina je onih koji nameću tu tezu, kao  i onih koji nasjedaju i komentiraju tu tezu. Za dom spremni, mogu komentirati, isticati i pisati, samo oni koji su nosili odoru HOS-a, bili žrtve Domovinskoga rata, kao i njihove obitelji, udruge. Nažalost, danas pored Zorana Milanovića imamo niz primjera, fiktivnih–lažnih štovatelja HOS-a i NDH-azije, koji doprinose rušenju temelja Domovinskoga rata, neovisne, suverene i samostalne Hrvatske. Teza Zorana Milanovića o ploči HOS-a, jednaka je tezi velikoga broja dezertera Domovinskoga rata koji veličaju NDH-aziju, kao fašističku tvorevinu (prikriveni lažnim imenima, pseudonimima, profilima…), jednaka je  velikom broju neobrazovanih generala Hrvatske Vojske, koji nas svojim nastupima sramote Hrvatsku vojsku, gdje god stignu (Krešić; Rojs, Miljavac…). Nije slučajno kako protuhrvatski  mediji upravo takvima daju veliku pozornost.

Dragi prijatelji članovi grupe Domovini vjerni, naša je dužnost i sveta obveza živim učiniti spomen na naše poginule i nestale Vitezove, zaštititi njihove obitelji, promovirati njihova herojska djela.

Pozivam sve Vas , Vaše obitelji, da se aktivnije uključite s prijedlozima, objavama fotografija – tekstova, u grupi Domovini vjerni. Vrijeme je da se aktivno  uključimo u  raščlanjivanje komunističkih fenomena Hrvatske, SDP-a, HNS-a, SDSS-a, raznih nevladinih udruga i svih onih koji su doprinijeli i dalje doprinose da Domovinski rat, Hrvatsku državu, poginule Vitezove i njihova obilježja vrijeđaju, ponižavaju, omalovažavaju, ističući svoja komunistička obilježja, zvijezde petokrake, koje su bile na glavama zločinaca JNA u Vukovaru, Škabrnji, Dubrovniku, Mostaru, Sarajevu…

Žalosti činjenica kako danas 2020. godine komunisti kao predstavnici najvažnijih institucija Republike Hrvatske, Hrvatsku državu koju predstavljaju i zastupaju, poistovjećuju s fašističkom tvorevinom, a nas Dragovoljce domovinskoga rata, branitelje  predstavljaju priučeni i doškolovani ministri, generali, koji nemaju pojma kako su se zatekli na tim pozicijama. Naravno, ništa nije slučajno!

Lijepi pozdrav svima Vama, a danas čestitam imendan svim Jurama. Sveti Jure je zaštitnik i od kuge, groznice, ako Bog da i od Korone i ovakvoga predsjednika države kakva hrvatska trenutno ima.”.