Istraživanjem dokumentacije Domovinskoga rata u Republici Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, dolazimo do dokumenata koji dokazuju nenormalne pojava o kojima ne pišu povjesničari, pojava koje nisu predmet istraga nadležnih institucija, pojava koje se vremenom pokušavaju zatrti, po arhivama hrvatskih, bošnjačkih i srpskih  institucija

ISTRAŽIVAČKI TIM MEGAMEDIA

Metodologija istraživanja uredništva portala Megamedia, temelji se na znanosti, kao obliku znanja i spoznavana zbilje, uz ključna svojstva koja se mogu ogledati u preciznosti, sustavnosti i objektivnosti. Formalna svojstva i formalne procedure uredništva su: osiguranje javnosti svih izvornih podataka, činjenične građe, osiguranje javnosti svih sastavnih dijelova u postupku, način prikupljanja podataka, i način kako su iz podataka izvedeni  zaključci, nužnost kontrole svakog dokumenta koji iziđe u javnost, spremnost da se nalazi, dokumenti, zaključci popravljaju, revidiraju ili potpuno odbace, ukoliko se u svjetlu novih spoznaja pokažu kao neutemeljeni ili netočni.

Teškoće da se postigne objektivnost su: osobne i grupne predrasude, ograničenost osobnog i kolektivnog iskustva, osobni, grupni, slojevni interesi i dr. Interesi su preuzimanje rizika da istina nije uvijek dobrodošla. S obzirom na protek vremena od nastanka dokumenata vrijeme je da iziđu u javnost.

„… Naš narod nije šaka pustolova, ni skup zločinaca, ni četa hajduka, a nije ni hrpa drva, da si netko njim ogrije svoje stare kosti, ni meka glina, da tko mu drugo pravi od njega figurice za svoju šarenu šahovnicu; živ je to, jak i zdrav organizam sa stavom, tisućljetnom kulturom, s velikim idealom društvene pravednosti i rada, s nesavladivom vjerom u pobjedu pravice i dobra…“ (Stjepan Radić, 1902).

Hrvati Bosne i Hercegovine bilježe tri rata, u vrlo kratkom vremenskom razmaku. Prvi rat bio je Domovinski, borba za opstojnost, suprotstavljanje  Velikosrpskoj agresiji, drugi rat je borba protiv muslimanskih oružanih snaga, kasnije Armije Bosne i Hercegovine, treći rat je borba Hrvata za opstojnost u BiH, nakon potpisivanja Daytonskog mirovnog sporazuma. Što je znanstveno utemeljeno i specifično za sva tri rata u BiH, u kojima se bore Hrvati? Isti agresor! Jugoslavenska narodna armija i njene obavještajne službe, koje su nametnule sva tri rata Hrvatima BiH. Premreženost oficira JNA kod vojski tri naroda, osiguralo je realizaciju ideje  jugoslavenskih nacionalista.

Ideja jugoslavenskih nacionalista kroz povijest  je unitaristička Jugoslavija!  Udruženja za jugoslavensku demokratsku inicijativu koja nastaju  1989. godine po republikama bivše Jugoslavije samo su pokušaji održavanja Jugoslavije na životu. Koje metode koriste jugoslavenski nacionalisti kako bi rehabilitirali staru i uspostavili novu Jugoslaviju, poznate su Hrvatima. Zadnjih deset nastavaka feljtona Jugoslavenski nacionalisti i HDZ BiH, samo je analitička raščlamba događanja koja su zabilježena kao dio metoda jugoslavenskih nacionalista, s ciljem stvaranja nove Jugoslavije. Bosna i Hercegovina danas ima sve konture Jugoslavije u kaotična vremena pred rat 1990. godine. Tko su glavni glumci kaosa u Bosni i Hercegovini? To su školovani oficiri JNA-KOS-a, koji su osmislili i proveli Velikosrpsku agresiju, a da za zločine koje su počinili u toj agresiji nisu privedeni pravdi.

Uredništvo portala Megamedia dijelom je seciralo i prokazalo pojedince u primjerima feljtona. Temeljni stup svake države je pravosuđe, pravosudni sustav. Bosna i Hercegovina ima najveći broj žrtava rata, najveći broj ratnih šteta i najveći broj neriješenih zločina, neriješenih predmeta ratnih šteta. Sve navedeno može se staviti na teret politici i korumpiranom pravosuđu, koje čine sudci totalitarnog komunističkog poretka bivše Jugoslavije. Dakle politika jugoslavenskih nacionalista, Jugoslavenska narodna armija i njena Kontraobavještajna služba, idejni su tvorci kaosa, rata,ratnih šteta i zločina. Nadležni sudovi BiH nisu činili, nisu postupali, ratni zločinci postali su najveći profiteri.

Koje metode, doktrine su koristili oficiri JNA-KOS-a, pojasnili smo u feljtonima. Opisali smo dio mreže oficira JNA-KOS-a, trgovinu oružjem, ljudima, na prostoru BiH i RH. Što se događalo nakon završetka ratnih sukoba? Kako su agenturne-obavještajne mreže ratovale između sebe, zauzimajući zaštitničke nacionalne pozicije, nakon ratnih sukoba?!  Motiv zaštite opljačkanog plijena kod Hrvata,  čuvanje političkih pozicija kroz HDZ BiH, koje garantiraju opstanak i ne procesuiranje za ratni zločin, opisali smo primjerom Sokolove mreže  jugoslavenskih nacionalista Mostara, na čelu s Draganom  Čovićem i njegovih suradnika. Kako su nakon rata muslimanske – bošnjačke službe (JNA-KOS-a)  evidentirale pljačku Hrvata, oficira (JNA-KOS-a) i njihovih suradnika, evo nekoliko primjera (arhive međunarodnog tužiteljstva), u privitku teksta. Uz napomenu da su dokumenti izvorni, autentični, djelom u informativnom smislu tendenciozni, po ocjeni uredništva redakcije. Točnost navoda sigurnosnih službi BiH, svakako trebaju provjeriti nadležne institucije Republike Hrvatske. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime