„Zločin komunističke mafije“ naslov je knjige uvaženog publicista, pisca, Bože Vukušića. Knjiga opisuje zločine komunističke mafije od ubojstva Stjepana Đurekovića,do slučaja Lex Perkovića, pogibije – ubojstva Damira Đurekovića, trokut vezu INA-Špiljak-KOS

Eliminacijom Aleksandra Rankovića, Kontraobavještajna služba JNA, postala je država u državi, eliminirajući sve Rankovićeve ljude u UDB-i. KOS JNA od tada postaje dominantna sigurnosna služba koja Upravu državne bezbjednosti preimenuje u u SDB/SDS. Raif Dizdarević predsjednik Predsjedništva  SR BiH, u svojim memoarima (Sarajevo 1999.) opisuje kako je KOS preuzeo aktivnosti i prije Titove smrti: “Još koncem decembra 1979. godine, došli smo do saznanja da je  KOS aktivan i u onim domenima koji nisu njena nadležnost i dužnost. Podjele među republičkim političarima u BiH po nacionalnoj osnovi, Kontra obavještajna služba JNA, imala je pod kontrolom, uplitanjem u rad SDB-a, štiteći državni integritet Jugoslavije“.
Dokumenti JNA-KOS-a do kojih su došli agenti sigurnosnih službi Republike Hrvatske, ukazuju na mrežu agenata KOS-JNA, koji i danas egzistiraju u institucijama RH i BiH. Izvješće organa bezbednosti 5. Korpusa RV i PVO od travnja i kolovoza 1991. godine svjedoče detalje.

U prilogu ovoga feljtona omogućavamo vama dragi čitatelji da sami donesete sud o mreži KOS-JNA, koja i danas dijelom radi za beogradske službe, podrivajući pravni poredak RH.

Kadrovsku arhivu KOS-a u RH, nije otuđila JNA, već je naslijedio SDP. Dolaskom na vlast 2000. godine politikom šestorke, na čelu s Ivicom Račanom napravljena je rehabilitacija, aboliranih agenata KOS-a, koji su planirano  završili u sustavu  RH i BiH. Njihova zadaća je bila progon časnika HV i pakiranje ratnih zločina. U nastavku ovog feljtona broj 13. objavili smo dokument koji dokazuje Velikosrpsku agresiju JNA na Slavoniju. Analizom  dokumenta I. Korpusa JNA iz 1991. godine i pravaca na kojima je JNA pokušala i djelom provela agresiju na hrvatski narod i teritorij. Analizom hrvatske obrane Dragovoljaca kasnije ZNG-a, na istim tim pravcima. Možemo donijeti zaključak da ondje gdje je bila dobro organizirana obrana, postrojbe JNA nisu prošle, zaustavljeni su, hrvatski gradovi su zaštićeni, pod nadzorom ZNG-a i MUP-a. Dolaskom šestorke na vlast 2000. godine uz pomoć međunarodne zajednice kreće progon zapovjednika dragovoljaca Domovinskoga rata, na teret im se stavljaju zločini, koji nisu počinili. Hrvatsko pravosuđe na čelu s Mladenom Bajićem, uz suport nehrvatskih medija pokreće kampanju protiv hrvatskih generala, časnika, dočasnika i vojnika. Domovinski rat se prikazuje kao zločinački čin, a svi njegovi sudionici kao kriminalci i zločinci. Organizira se javno suđenje Branimiru Glavašu, ratnom zapovjedniku obrane Osijeka, Željku Sačiću, Đuri Brodarcu, Vladimiru Milankoviću, organizira se javno suđenje zapovjedniku Tomislavu Merčepu, časniku MUP-a RH, zapovjedniku specijalnih postrojbi, kojemu su pakirali ratni zločin preko prosrpskih medija, točnije Feral Tribunea. Procesuiraju se svi dragovoljci Domovinskoga rata koji su prvi stali na branik Domovine, i suprotstavili se postrojbama JNA.

Medijskom linču KOS-ove mreže u RH (400 novinara Republike Hrvatske, evidentiranih kao suradnika zloglasnih komunističkih tajnih službi ), počevši od 1998. godine bili su izvrgnuti svi časnici HV, koji su sudjelovali u pobjedonosnim vojno redarstvenim akcijama. Pravosudna, medijska i politička mreža KOS-a u RH, do danas je ostala netaknuta. Danas imamo primjere u kojima oficiri  JNA i TO, kao rezervnog sastava JNA, postaju ministri MUP-a RH, saborski zastupnici itd.

Činjenica je kako u RH i BiH do danas nije procesuiran, pravomoćno osuđen niti jedan oficir Kontra obavještajne službe JNA, koji je sudjelovao u Velikosrpskoj agresiji na RH i BiH. Imamo primjera iz haških procesa na suđenjima časnicima HV, u kojima su sudski vještaci i ključni svjedoci oficiri KOS-a -JNA. Politika Hrvata do danas nije zainteresirana za objavu imena i prezimena oficira JNA, Kontra obavještajne službe. Zbog politike Hrvata ni mediji u Hrvata nisu zainteresirani za objavu popisa rekonstruirane mreže agenata KOS-a i SDB-a, RH i BiH, koju su hrvatske sigurnosne službe rekonstruirale 1996. godine skupa sa Soroševom mrežom – Otvoreno društvo – Hrvatska, koji su rušili Ustavni poredak RH, vodstvo HDZ-a, na čelu s pokojnim dr. Franjom Tuđmanom i prikazivali ih kao zločinačku organizaciju, a Vojno redarstvene akcije Hrvatske vojske i HVO-a , kao zločinački poduhvat.

HDZ BiH, mreži agenata KOS-a poslužio je kao utočište pučem na V. Saboru HDZ BiH, oficiri JNA, zauzimaju poluge vlasti kod Hrvata BiH. Rat je omogućio da struktura KOS-JNA, kao  trgovci oružjem, ljudima, vojnom opremom i opijatima, postaju lideri Hrvata BiH. Pravosuđe RH i BiH, ne štiti  časnike HV-HVO. Čak što više, od nastanka suverene i samostalne Hrvatske sustavno ih progoni i medijski prokazuje kao kriminalce. Izvješća Wikileaksa potvrđuju naše navode. Mladen Bajić kao glavni državni odvjetnik RH, veleposlanicima stranih ambasada špijunirao je povjerljivim dokumentima DORH-a, USKOK-a, za kriminal do danas nije odgovarao. Činjenica da je Mladen Bajić bio činovnik – tužitelj totalitarističkog komunističkog sustava. Dok je špijunirao institucije RH, stranim veleposlanicima (SAD…), odlikovan je za zasluge od predsjednika RH Ive Josipovića. U Saboru RH, 2019. godine imali smo prigodu vidjeti prijedlog izmjena i dopuna Zakona o arhivskom gradivu i arhivama RH, koje je uputila stranka MOST, nakon čega je pala Vlada RH u kojoj je bio i Most!

U Bosni i Hercegovini 07. svibnja 2020. godine na 28. obljetnici zaustavljanja tenkova JNA na Pologu, granica općina Mostar i Široki Brijeg cvijeće polažu oficiri JNA, Vazduhoplovne industrije SOKO Mostar, na čelu s Draganom Čovićem u ulozi predsjednika Hrvatskog narodnog sabora, predsjednika HDZ BiH. Suradnici koji su pristigli s Draganom Čovićem  su bivši oficiri JNA, koji su za vrijeme Velikosrpske agresije na hrvatski narod bili u JNA, kasnije prešli i odlikovani u Armiji BiH, Zlatnim Ljiljanom, a koji danas zauzimaju i obnašaju visoke dužnosti u ime Hrvata ispred HDZ BiH. Primjer zamjenika ministra sigurnosti BiH, Mijo Krešić, bivši oficir JNA, danas član HDZ BiH, koji obnaša funkciju predsjednika Županijskog odbora HDZ BiH-Soli i koji je tijekom hrvatsko-muslimanskim sukobima „komandovao“ u 2. Korpusu Armije BiH, a tom istom Korpusu je mreža KOS-a dostavljala oružje preko HVO–Sektor logistike, SLOB Grude. Dokaz je dokument o isporuci oružja II. Korpusu Armije BiH,  od strane trgovaca oružjem, predstavnika HVO-a, dana  01. svibnja 1993 godine, kao i dokument  zapovjedništva OZ. Srednja Bosna , IZM –Vitez od 23.04.1993 godine, koji dokazuje zarobljavanje cijele brigade Jure Francetić  HVO- Zenica, od strane II. Korpusa Armije BiH (Dokumenti ,kao dokaz u privitku feljtona) . Otmica zapovjednika brigade Živka Totića i ubojstvo četvorice hrvatskog vojnika u njegovoj pratnji Ivice Vidovića, Ante Zrnića, Marka Ljubića i Tihomira Ljubića koje je počinila Armija BiH dana 15. travnja 1993 godine, bio je uvod u rat, koji su osmislili i realizirali oficiri JNA-KOS-a.

Kriminalistika potvrđuje da se zločinci uvijek vraćaju na mjesto zločina! Hrvati se pitaju što Dragan Čović i Mijo Krešić kao djelatnici, oficiri JNA – Vazduhoplovne industrije  Soko Mostar, rade na Pologu za 28. obljetnicu zaustavljanja oklopne jedinice JNA, koja je krenula u agresiju na hrvatski narod. U čije ime oni polažu cvijeće JNA , Armije BiH, ili?(NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime