21. i 22.srpnja održani su izbori za članove Skupštine PŠRD “Arbun”, a priliku za glasovanje imalo je po popisu čak 417 osoba

Čak 19 članova PŠRD “Arbun” poslalo je potpisanu izjavu medijima kao i prateću dokumentaciju kojom dokazuju sumnje u brojne nepravilnosti prilikom izbornog procesa. Između ostalog navode kako glasačka kutija prije samog početka glasovanja nije bila zajednički formirana i pregledana, a oni koji su glasovali, su to činili bez predočavanja osobne iskaznice ili nekog drugog identifikacijskog dokumenta. – Osim jedne članice koja je spremno pokazala svoju osobnu kartu, drugi su govorili da nisu ponijeli osobnu kartu ili da je ne žele pokazati no svejedno su pristupili glasovanju iako nitko od ljudi u biračkom odboru nije sa sigurnošću mogao utvrditi njihov identitet, kazao nam je jedan od potpisnika Prijave nepravilnosti koju ispod teksta u cijelosti objavljujemo.

Naime, nisu svi oni koji su glasovali bili nepoznati članovima biračkog odbora, ali je činjenica da nije ispoštovana zakonska procedura. Među onima koji su glasovali, bilo je i maloljetnika, ali i onih koji su bili potpuno nepoznati što baca sumnju na legitimnost izbornog ciklusa.

Glasačka kutija je tijekom dva dana izbornog ciklusa bila bez ikakvog nadzora u vremenu od 12 do 17 sati kao i tijekom noći! Značajan broj birača imao je tzv. šalabahtere odnosno papiriće s kojih su prepisivali za koga trebaju glasovati, a o čemu svjedoče i poruke koje su među sobom putem mobitela razmjenjivali pojedini članovi PŠRD “Arbun”.

Na listi birača bilo je i pokojnika, ali i duplih imena. Prilikom brojanja glasova, izborna komisija bila je nepotpuna, navodi se u Prijavi nepravilnosti.

Reagirali su i prema Nadzornom odboru sa Zahtjevom o provođenju transparentnih i zakonitih izbora obzirom da su bili informirani o nepravilnostima, a naknadno su uputili i požurnicu.

Sada je na potezu Ministarstvo uprave i pravosuđa kao i nadležne institucije, USKOK, policija zbog vrlo ozbiljnih sumnji u krivotvorenje službene dokumentacije i nepoštivanja Zakona o udrugama kao i samih internih akata. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime