FOTO Grmljavinsko nevrijeme potopilo Makarsku, štete će biti velike, građani nezadovoljni gradskim službama

0

Samo nekoliko sati nakon nezapamćenog grmljavinskog nevremena koje je zahvatilo Makarsku, zbrajaju se prve štete

Zbog poplavljenih podruma, garaža, liftova, poslovnih prostora, vlasnici će pojedinačno imati štete u desecima pa čak i stotinama tisuća kuna. Na makarskom području je noćas i tijekom jutra palo 118 litara kiše na četvorni metar što je paraliziralo i promet i uobičajenu svakodnevnicu. Građani pokušavaju umanjiti štetu nastalu od odrona, stotinama tona blata i kamenja koje je vodena bujica potjerala prema stanovima i kućama. Koliko je snaga vode bila, najbolje ilustrira informacija da su gotovo svi šahtovi izbijeni kao i uspornici na prometnicama, poznatiji kao „ležeći policajci“. Građani su bijesni na Grad Makarsku jer su očekivali brzu reakciju koja je izostala te se u ovim trenucima svatko snalazi kako zna i umije. Neki čitatelji javljaju da imaju i štete na svojim vozilima. Na terenu su, kako neslužbeno doznajemo, vatrogasci koji nastoje pomoći normalizaciji stanja. (Snimili: čitatelji)

* Ako imate još informacija o velikom nevremenu koje je pogodilo Makarsku ili fotografije, pošaljite nam ih putem Facebooka na službene stranice portala Megamedia Hr ili putem elektronske pošte na: redakcija@mega-media.hr i rado ćemo ih objaviti. 

1 KOMENTAR

 1. nemoj te tako ,pa ipak je on samo jedan od uhljeba koji moraju nastaviti raditi po zadatku zlikovaca ,a na njemu je samo da dobro glumi i prosipa pustu demagogiju zajedno sa ostalon klapon šupaka u duši i judama ,.

 2. Najprije Joze je počeo rijesavat odvodnju slivnih voda. A to u potoku je remek djelo bivše vlasti i davanje dozvola za izgradnju zgrada u potoku a nije riješena infrastruktura.

 3. Odvodne šahte u ulici Nikole Tesle su začepljene , tako da mi nije jasno kome smo i zašto plaćali kod legalizacije naknadu za oborinske vode. I čemu uopće služi naknada za oborinske vode.

 4. Palo 118 litara kiše po metru kvadratnom za sat i po vrimena. Da bi išta pisali, a da ne kažem štogo zločesto, nekima bolje da se ne oglašavaju. Toliko kiše ne padne za dva kišna miseca.
  Uvik je kriv netko drugi, a šta su pojedini građani poduzeli da se zaštite ili kako su sagradili svoje objekte. Postojeće cijevi tribalo bi biti 10 puta većih kapaciteta da bi popile tu količinu vode. Od pamtivijeka voda teče od gori, ako ne može potokom onda će ulicom ili gdje joj prepreka ne brani.
  Može se danas proći gradom pa da se vidi što su to poduzeli oni koji bi trebali odradit posao u takvim situacijama. Sanacija je proces koji se ne može odraditi za pet minuta, a svatko je samo sebi važan.
  Šahte su izbijene na mjestima gdje se to dogodi i kada su prosječne kiše, i opet za to su krivi “savjesni grada” koji su oborinsku odvodnju spojili u kanalizaciju.
  I naj manja šteta je veliki gubitak, osobno mi je ža svakoga, ali sad je potrebno odraditi pojedina goruća mjesta kako se ovakve situacije ne bi ponavljale.

 5. Domaćinstvima koji imaju potrebu za isušivanje vlage mogu se javiti u Crveni križ koji trenutno ima četiri komada, kako bi ubrzali sanaciju i rješenje dijela problema.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime