Iz sjevero-istočnog dijela Zadarskog arhipelaga, kod Tri sestrice, nedaleko otoka Rivanj i Sestrunj jučer, 20. srpnja u 13.43h službenici MRCC Rijeka su, putem Obalne radio postaje, zaprimili dojavu od K.M., voditelja te ujedno vlasnika jedrilice ‘Soul mate’, o teškoj ozljedi njegove supruge, S.M., koji je zatražio da se organizira medicinski prihvat ozljeđene u Viru, kamo je već plovio brodskim tenderom u trenutku dojave

Službenici MRCC Rijeka odmah su angažirali djelatnike Hitne medicinske pomoći, koji su ozljeđenu u 14.30h preuzeli u Viru u daljnje postupanje prema Općoj bolnici Zadar. O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar i Pomorska policija Zadar, čiji su službenici obavili očevid na jedrilici i brodskom tenderu te uzeli izjavu supruga ozljeđene, koji je izjavio kako se njegova supruga ozljedila prilikom pada sa plovila u more, pri čemu je zadobila ozljede od pogonskog vijka. Detalji o ovoj pomorskoj nesreći dalje će se komunicirati iz nadležnosti Policijske uprave Zadarske.

Istoga dana u 07.40h, službenici MRCC Rijeka zaprimili su dojavu posade jedrilice u charteru, imena ‘Lucija Dream’, o udaru jarbolom u  most Mali Ždrelac. Nakon što je u MRCC Rijeka potvrđeno da nitko od 6 članova posade, svi državljani Republike Francuske, nisu ozljeđeni i da nema opasnosti od potonuća, iz MRCC Rijeka o događaju je obaviješten vlasnik, domaća charter tvrtka, kojoj je naloženo organizirati komercijalno spašavanje jedrilice, a na poziciju nezgode angažirani su službenici Lučke kapetanije Zadar, koji su osiguravali poziciju pomorske nezgode, odnosno, uspostavili su privremenu regulaciju pomorskoga prometa. Nakon uklanjanja jedrilice od mosta, službenici LK Zadar pregledali su plovilo i nakon što su ustanovili da nisu nastupila strukturna oštećenja,  jedrilici je odobrena daljnja samostalna plovidba te je ponovno upostavljen redovni pomorski promet ispod mosta Mali Ždrelac.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime