Ni jedna gradska vlast do danas nije uspjela riješiti prekomjeran broj vozila u staroj gradskoj jezgri zadarskog Poluotoka

Prije više od dvadeset godina su postavljena određena pravila o tome kada smiju kamioni i ostala dostavna. Postavljene su tada i ploče na ulazima u staru gradsku jezgru, a prvim komunalnim redarima je jedan od poslova bio kontrolirati ulaz vozila na Kalelargu, Narodni trg itd.

U međuvremenu su se dodatno postrožila pravila, ocrtana su čak i parkirna mjesta za dostavu, puno se govorilo o električnim vozilima i drugim načinima unošenja robe na Poluotok, sve u cilju da se u pješačku zonu ne zadire vozilima. Nažalost, svakim danom je vozila sve više, ima ih i u 7 ujutro, ali i u 8, 9 itd. Gotovo nema doba dana da neko vozilo ne bude na Kalelargi ili drugim dijelovima stare gradske jezgre.

Na Facebook stranici “Trn u oku…Zadar” objavljena je fotografija više dostavnih vozila jutros na Kalelargi. Nekima je to normalno, drugima nije. Kako bilo da bilo, kamionima, kombijima i ostalim dostavnim vozilima svakako nije mjesto u staroj gradskoj jezgri. Neki gradovi u Hrvatskoj su to davno riješili električnim vozilima. Zašto u Zadru i 30 godina poslije nije problem riješen?

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime