Splitsko-dalmatinska županija procijenila je da koncesija na makarskom Plišćevcu u trajanju 15 godina vrijedi 30 milijuna kuna

Dakle, od koncesionara se očekuje da će pored 30 milijuna kuna koje će uplatiti na račun koncesije kroz 15 godina i ostvariti određeni profit u ovoj sportskoj lučici. Naglašavamo sportskoj. Čini se da u uvali Plišćevac ima određen broj plovila kojima tamo nije mjesto te da se ova sportska lučica koristi za gospodarske djelatnosti što nije u skladu sa koncesijom.

Plovilima kojima nije mjesto na Plišćevcu bi se eventualno mogao osigurati vez negdje drugdje poput privezišta lučice Dalmacija, no to je tek posebna priča o čemu smo dijelom već informirali javnost. 28.ožujka ove godine, održana je Skupptina PŠRD Arbun koju je predsjednik Ante Tonči Mendeš napustio kada se trebalo glasovati o lučici Dalmacija. Na odlasku je, tvrde nam neki članovi Skupštine i opsovao. Zapravo, Ante Tonči Mendeš je svojim odlaskom sabotirao donošenje stava, odluke o lučici Dalmacija.

Do početka lipnja kada je održana sljedeća Skupština PŠRD Arbun, uprava ove udruge se reorganizirala i svima koji imaju privremene vezove obećala stalne i time dobila broj glasova koji nedostaje za izglasati zeleno svjetlo za lučicu Dalmacija, tvrde nam naši izvori. Predmetnoj Skupštini bio je nazočan i gradonačelnik Zoran Paunović koji je valjda trebao biti nekakva garancija da točka dnevnog reda o lučici Dalmacija ne smije opet pasti. Inače, na toj Skupštini se raspravljalo i o kamenoklesarskoj školi s kojom je PŠRD Arbun sklopio ugovor bez znanja svih članova Skupštine, a riječ je o spomeniku ribaru s mrežama. Čini se da je predsjednik Mendeš sklopio ugovor s tom školom u prosincu 2019. godine što po aktima udruge navodno nije smio učiniti. Upitan zašto je to učinio, Mendeš je navodno rekao: “E sad vam ne valja… Niste tako govorili kad je sidro došlo… Di bi ja bio da sam za svaku odluku čeka skupštinu”.

Što se dalje događalo je poznato svima koji prate problematiku PŠRD Arbun jer smo o tome više puta pisali. Dolaze izbori 21. i 22. srpnja ove godine koji su podijelili članove zbog malverzacija s glasovanjem. Zanimljivo, baš taj dan je snimljen član obitelji Ante Tončija Mendeša kako sa gliserom, registriranim za gospodarske svrhe uplovljava u Plišćevac i vezuje se.

U nastojanju da provjerimo informacije do kojih smo došli, pokušali smo doći do očitovanja Ante Tončija Mendeša, no ni četiri dana nakon što smo mu poslali dopis, nismo dobili odgovore. U tom dopisu smo predsjednika Mendeša pitali sljedeće:

1. Koji je stav PŠRD Arbun u vezi sportske lučice Dalmacija? Hoće li PŠRD Arbun dobiti koncesiju nad navedenom lučicom i kada?

2. Je li točna informacija da ste vi, g, Mendeš na Skupštini od 28.ožujka 2023. kada se, između ostalog raspravljalo o sportskoj lučici Dalmacija, istu napustili upućujući psovku ostalim skupštinarima? Svojim odlaskom ste navodno onemogućili da se odluka o sportskoj lučici Dalmacija izglasuje?

3. Kako je moguće da se u sportskoj lučici kojom upravlja PŠRD Arbun vezuju plovila gospodarske namjene poput pr. glisera registarskih oznaka 969MA koji je navodno u Vašem vlasništvu? Takvih plovila je više u sportskoj lučici o čemu smo svojedobno informirali javnost. 

4. Je li točna informacija da ste bez znanja članova Skupštine PŠRD Arbun u prosincu 2019. sklopili ugovor sa kamenoklesarskom školom čiji su polaznici izradili sidro koje je postavljeno ispred Arbuna što je, navodno bilo suprotno aktima društva te nakon što Vam je to ukazano, izjavili, parafraziram, “e sad vam ne valja. Niste tako govorili kad je sidro došlo.. di bi ja bio da sam za svaku odluku čekao Skupštinu…”.

Do objave ovog članka, nismo dobili odgovor. U međuvremenu čudi da na brojne prozivke članova PŠRD Arbun ne reagiraju nadležne službe, a to su Upravni odjel za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije, Carinska uprava, Županijska lučka uprava, Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture, Državno odvjetništvo, Državni inspektorat i dr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime