Projekt aglomeracije Privlaka-Nin-Vrsi, dakle izgradnje 102 kilometra kanalizacijske mreže i 34 crpne stanice uz mjestimičnu sanaciju vodovodne mreže na oko 32 kilometra te izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda s novim podmorskim ispustom dužine 4.460 metara, naprasito je zaustavljen zbog golemih financijskih dubioza njemačkog izvođača, tvrtke Ludwig Pfaiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG

Kako smo ranije danas izvijestili, njemačka tvrtka je u postupku restrukturiranja, zbog čega na gradilištima od Zadra do Vira nema više ni jednog stroja. Posao koji je procijenjen na više od 400 milijuna kuna, doveden je privremeno u pitanje, a u posebno škakljivoj situaciji našli su se podizvođači, zadarska Vodoinstalacija i zagrebačka INGRA.

Teška financijska situacija u njemačkoj tvrtki Ludwig Pfaiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG s kojim su Hrvatske vode potpisale ugovor o radovima na projektu aglomeracije, negativno će se odraziti i na brojne kooperante koji su bili angažirani na određenim radovima. Neki od njih su nam priznali da već neko vrijeme ne mogu naplatiti dugove za dosad izvedene radove, a riječ je o stotinama tisuća kuna, pa i više.

Obišli smo danas lokacije na kojima su se od Zadra do Vira izvodili radovi, no nema ni strojeva ni radnika i sasvim je neizvjesno kada će se nastaviti. Ono što posebno brine jest činjenica da nam se bliži i turistička predsezona i sezona koju dočekujemo sa raskopanim cestama u najturističkijem dijelu Zadarske županije. Fotografirali smo lokacije u Zatonu, Privlaci i Ninu… (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime