Projekt aglomeracije u Zadarskoj županiji mogao bi postati jednim od najvećih skandala u novijoj hrvatskoj povijesti. Kako službeno doznajemo od njemačkih vlasti, tvrtka Ludwig Pfaiffer Hoch und Tiefbau GmbH & Co.KG s kojom je potpisan ugovor o izvođenju radova od Zadra do Vira je u teškim financijskim dubiozama i predstavnici te tvrtke su prije nekoliko dana objavili da su pokrenuli postupak restrukturiranja

– Ludwig Pfeiffer Hoch- und Tiefbau GmbH & Co. KG iz Kassela podnio je zahtjev za postupak restrukturiranja u samoupravnom nadležnom mjesnom sudu u Kasselu. Frankfurtski odvjetnik Thomas Rittmeister iz odvjetničkog društva REIMER imenovan je za glavnog zastupnika za strukturiranje restrukturiranja tvrtke, koja je uglavnom aktivna u Južnoj Americi, jugoistočnoj Europi i Aziji, doznajemo od njemačkih vlasti.

Ta činjenica predstavlja ozbiljan problem za nastavak radova na aglomeraciji koji su vrijedni više stotina milijuna kuna i u kojima su glavni podizvođači radova zadarska Vodoinstalacija i zagrebačka INGRA. Poput domino efekta, u problemima su se našli i brojni građevinari sa zadarskog područja, ponajviše vlasnici bagera i sličnih strojeva koji su nam potvrdili da već neko vrijeme nisu dobili sav novac za dosad izvedene radove. (NASTAVLJA SE…)

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime