U zadarskom hotelu Falkensteiner Hotel&Spa Iadera, u Kongresnom centru FORTIS, održan je WINE EnoGASTRO Vip Event

Na velikom prostoru na kojem su svoja izlagačka mjesta imali mnogobrojni vinari te proizvođači prehrambenih proizvoda mogle su se kušati, uz ugodne razgovore i upoznavanja, te sklapanja korisnih poslova, razne delicije, a nakon uvodnog pozdrava mnogobrojnih sponzora koji su prepoznali ovu manifestaciju i podržali je, poslužena su i mnoga fina jela. 

Najprije je stigao Pozdrav iz kuhinje kojeg je pripremila ekipa hotela Iadera, a to je bio primamljiv namaz od bijelog tartufa uz paštetu od guščje jetre s divljim šparogama i dimljenim brancinom. 

Potom je bila poslužena sporo kuhana pohana janjeća koljenica na podlozi od kreme poriluka i krumpira s umakom od janjetine i luka uz cherry rajčice i mladi luk, predivno jelo koje su pripremili kuhari iz Maškovića Han.

Vrijeme je u razgovoru uz gutljaje kvalitetnih vina brzo prošao i posjetitelji su se preselili u drugu dvoranu gdje su počele radionice:

Od 15.00 – 15-30 posjetitelji su prisustvovali radionici “Ekološka izvrsnost vinara Zadarskog kraja” koju je održala Manuela Plohl, sommelierka WSET 3. Predstavila je vinare zadarskog kraja MasVin i KerVin

Od 15.30 – 15.50 krenula je druga radionica “Digitalni marketing u turizmu i ugostiteljstvu” koju je održao direktor i vlasnik marketinške agencije ATAUCTUS, Josip Ukalović

Uslijedila je od 15.50 – 16.30 nestrpljivo očekivana radionice Mire Šemić, slovenske sommelierke i vinske enciklopedije na kojoj su posjetitelji krenuli na “šetnju” kroz okuse istarske vinarije Prelac.

Od 16.30 – 17.30 trajala je stanka uz druženje na izložbenom prostoru s izlagačima i humanitarne kulinarske prezentacije lokalne gastronomije, pa su se tako mogli probati slatki i slani zalogajčići koje su pripremili polaznici Srednje škole Plitvice, a služile su se i riblje delicije koje je u suradnji s tvrtkom Cromaris pripremio chef uglednog zadarskog restorana Foša, Saša Began. Mogao se kušati file brancina s pireom i čipsom od čičoke uz riblji demiglace. Za ljubitelje mesa, pobrinuo se PIK Vrbovec i njihov kuhar Marko Lučić koji je pripremio teleće medaljone u umaku od bosiljka i poslužili ih uz zapečeni krumpir u plaštu od kukuruzne krupice.

Potom je započeo drugi blok radionica: od 17.30 – 18.10 radionicu “Prosjaci i sinovi, vina dalmatinske zagore i Hercegovine” održao je predavač sommelier WSET 3 Jure Andrijašević

Od 18.10 – 18.30 održala se radionica “Promocija vina u medijima – medijski P.R.” koju su održale vinska connoiseur-ka Manuela Maras i gastro novinarka Sunčana Barušić koje su nastojale osvjestiti su prisutne zašto su bitni marketing i promocija za plasiranje vina i njihovu sve veću prodaju.

Posljednja radionica održana je od 18.30 – 19.15. Renato Todesca održao je radionicu “Strategija i razvoj poslovanja u odjelu hrane i pića – Think different, professional Expert in Hotellerie” koji je publici ispričao što je sve potrebno za biti dobar F&B manager i uspješno voditi hotel.

Svi izlagači i predavači kasnije su, od 20-23 mogli uživati u degustacijskoj humanitarnoj večeri na kojoj su se sljubljivala vina sa hranom, a opet su sakupljani i novčani prilozi u dobrotvorne svrhe.

Događaj je uz partnera domaćina Falkensteiner Hotel&Spa Iadera imao potporu Hrvatske turističke zajednice, Zadarske županije i TZ Zadarske županije, Grada Zadra, Obrtničke komore Zadarske županije i HGK ŽK Zadar.

Nakon Zadra već danas 17.3. nova vrlo lijepa priča biti će u Splitu u hotelu AMPHORA od 14 sati.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime