Wine EnoGastro Vip Event i ove je godine održan u Zadru! Hotel Kolovare ponovno je bio domaćin te su se pod organizacijom agencije Ricerca Mercato okupili brojni vinski, ugostiteljski i gastronomski znalci kao i mnogi drugi usko povezani s ugostiteljsko-turističkom strukom

Hrvatska turistička zajednica, Zadarska županija, Grad Zadar, Obrtnička komora Zadarske županije partneri su ovog vrlo posebnog i drugačijeg projekta, dok su pokrovitelji Ministarstvo turizma i Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske te nekoliko gradova i općina sa područja Zadarske županije koji su prepoznali vrijednost i kvalitetu projekta koji su u ulozi donatora.

Kao što smo već spomenuli, event je održan u hotelu Kolovare, no ove godine u ponešto drugačijim okolnostima. Dakako, organizacija je bila otežana korona mjerama i ograničenjima pa su tako unutarnji prostor te vanjska terasa bili popunjeni stolovima brojnih izlagača: Vinari sa područja Zadarske županije – Kervin, Masvin, Vinarija Škaulj, Kraljevski vinogradi, Vina i likeri Fiolić, zatim Vina Prelac, Kopjar, Vinarija Gospoja, Matić vina, Sosich Wines, Ščurek vino iz Slovenije, Blato 1902, PP Orahovica, Vinarija Vivoda, Galić vina, Vinarija Florijanović, Cromaris, PG Orehovec, Tiskara Sušak, Gastro tim, Katunar estate Winery, Đanić rakija i likeri, Riba Dražin, Marikomerc, Metro, Mini mljekara Veronika, Auto centar Serdarević ovlašteni zastupnik Peugeot vozila, Vinarija Iuris, Dukat Hrvatska sa sirevima President, Scorpio ugo oprema iz Rijeke, Maraska, Sirana Gligora i voda Jana.

Program je bio vrlo bogat, ispunjen radionicama i predavnjima izvrsnih govornika poput Mire Šemić, Filipa Savića, Maria Meštrovića, Manuela Maras i Nikoline Paleke te Filipa Sarilara. Teme su bile raznolike: Sir i vino u modernoj gastronomiji – sljubljivanje sira i vina, Potencijal Roze vina, Zbog čega je važan pravilan servis u ugostiteljstvu,  Povratak zaboravljene Svrdlovine te Novi trendovi u miksologiji. Oduševljenost svih koji su bili na radionicama itekako je bila vidljiva!

Event je dodatno oduševio ovogodišnjim novitetom – Cooking show održan pod vodstvom gastro chefa Dragana Jovanovića, a u čijoj su pripremi i provedbi sudjelovali i Marikomercov vrhunski cheff Tomislav Karamarko, Luka Dančulović i Željko Sabalić sa Primo Ceramic Grills posebnim vrhunskim grilom. Cooking show bio je humanitarne prirode kao i degustacijska večera sljubljivanja hrane i vina održana na samom kraju eventa, a sav prikupljeni iznos s ovoga i svih ostalih evenata namijenjen je za Udrugu osoba s invaliditetom Sisačko-moslovačke županije za novu „Sobu čuda”.

Dantes Begić i agencija Ricerca Mercato poziva sve koji su voljni pomoći da mogu to učiniti uplatom novčane donacije sa naznakom „za sobu čuda” na račun Udruge IBAN: HR3324840081105429603  SWIFT: RZBHHR2X – RBA dd a sve info možete dobiti na info@uosismz.hr.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime