Oldtimer Promo Tour Makarska ove nedjelje bio je jednodnevni događaj koji je za vlasnike oldtimera okupljene u ovom projektu pružio uživanje u vožnji ali i boravak u prirodi i to od Omiša preko Baške Vode do Makarske i dalje preko Ciste Provo

Piše: Josip Radić

Okupljanje i prezentacija oldtimera u Omišu pružila je lijep doživljaj sa starim već pomalo zaboravljenim modelima. Ova izložba na otvorenom kao da je eksponate uokvirila morem s jedne i liticama s druge strane.

Nakon okupljanja i druženja put je sudionike Oldtimer Promo Toura Makarska vodio na jug prema Baškoj Vodi. Laganom vožnjom ubrzo smo stigli do Baška Vode.

Nakon predaha oldtimeri su cestom koja je s jedne strane pružala pogled na prostrano plavetnilo Jadranskog mora a s druge strane na dominantne planinske vrhove Biokova stigla do Makarske. Ovaj kameni grad koji privlači ljubitelj kulture na prvu će očarati svojom jedinstvenom atmosferom i šarmom. Poredani uz veliki mul na centralnom mjestu makarske rive, oldtimeri su se uklopili kao biserna ogrlica na vratu kamenog starog naselja Makarske smještenog pod liticama i obroncima Biokova. Već po tradiciji pogled na klasične linije automobila iz kategorije oldtimera plijeniio je pažnju prisutnih, svaki na svoj način.

Najviše je bilo modela Fiat i to oznake 124 sport coupe i spider zatim 1100 i 1300 i na kraju atraktivni X1/9 Bertone. Bile su tu i uvijek privlačne čak tri VW Bube, zatim dva Opela i to Manta i GT po jedan BMW, Mercedes i neobični gotovo zaboravljeni Trabant. Sve su to oldtimeri koji većinom datiraju iz 70-tih godina prošlog stoljeća . Pogled na ove oldtimere koji izazivaju emocije ujedno su bili slikoviti podsjetnik i edukacija o očuvanju povijesne baštine što je jedan od ciljeva projekta Oldtimer Promo Tour. Dodatnu priču ponudili su i najnoviji modeli Sportage i Stonic iz ponude branda KIA.

Bio je to zapravo povratak u prošlost uz proslavu stila i ljepote ali i edukacija o najnovijim ekološkim tehnologijama koje prezentira brand KIASudionici projekta Oldtimer Promo Tour u Makarskoj su iskoristili prigodu upoznati dio bogate gastronomske ponude.

Makarska zagrljena prirodom smještena ispod planinskog masiva Biokovo uz bogastvo naslijeđene kulturne baštine zajedno s zanimljivom izložbom automobila, pružila je ove nedjelje izuzetno iskustvo i doživljaj svima koji su se tu zatekli.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime