Danas, kasno poslijepodne došlo je do prometne nezgode na Jadranskoj magistrali u Bratušu kada je kamion odnosno “mikser” sletio u provaliju

Riječ je o vrlo opasnom mjestu na Jadranskoj magistrali o čemu smo već pisali u studenom prošle godine kada je tragedija umalo izbjegnuta zahvaljujući prisebnošću vozača tvrtke Tomičić d.o.o. I današnjoj prometnoj nezgodi kumovalo je vlažno vrijeme i loš asfalt, te vozač građevinske tvrtke “Dajaković d.o.o.” nije mogao zadržati kamion na magistrali. U jednom trenutku je “proklizao”, probio zaštitnu ogradu i završio u provaliji.

Nasreću, vozač je prošao samo s lakšim tjelesnim ozljedama, a materijalna šteta koja će se naknadno utvrditi je sigurno velika. I današnja prometna nezgoda je samo još jedna opomena nadležnima da se nešto hitno mora poduzeti. U spomenuta dva slučaja nije došlo do tragičnih posljedica no to je, nažalost, samo pitanje dana. Pitanje za Županijsku upravu za ceste, Hrvatske ceste, ali i vijećnike u Skupštini Splitsko-dalmatinske županije je kada će konačno nešto poduzeti, odnosno preventivno djelovati. Zar treba netko izgubiti život na ovom djelu Jadranaske magistrale pa da se netko sjeti reagirati?

Kao što smo ranije već pisali, glavni uzrok prometnih nezgoda na ovom i sličnim mjestima je upravo loša kvaliteta asfalta koji se miješa sa vapnenačkim kamenjem. Zbog takve mješavine, asfalt se lako i brzo haba, pa u ovakvim vremenskim uvjetima ni zimske gume niti povećana pažnja vozača ne pomaže….

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime