Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) jučer, 2. kolovoza zaprimili su dojavu o nasukanju brodice sa četiri osobe, od toga dvoje djece, na hridi otoka Zverinca, srećom bez ozlijeđenih. Dojava o pomorskoj nesreći proslijeđena je posredstvom VTS centra, od zapovjednika motornog broda ‘Vladimir Nazor’

O događaju je obaviještena Lučka kapetanija Zadar, čiji službenici su dolaskom na poziciju ustanovili da među peteročlanom posadom sa dvoje malodobne djece, svi državljani Republike Hrvatske, nema ozlijeđenih. Pregledom brodice utvrđeno je nasukanje sa gotovo pola dužine trupa na hridi otoka Zverinac, dok onečišćenje mora i morskog okoliša nije uočeno. Kod voditelja, ujedno i vlasnika nasukane brodice, Z.R. nije utvrđeno prisustvo alkohola u krvi, provjerom pripadajuće brodske administracije također nisu utvrđeni nedostatci, a prema iskazu voditelja brodice, do nesreće je došlo isključivo nesmotrenošću voditelja prilikom brze plovidbe preblizu obali. Svih pet članova posade nakon obavljene provjere na poziciji nesreće prekrcani su na spasilačku brodicu iz sastava LK Zadar, uz pridržavanje COVID-19 mjera, nakon čega su prevezeni u luku Zadar, kamo su pristali jučer u 15.20h, čime je ova akcija uspješno okončana.

Lučka kapetanija Zadar po dovršetku očevida o uzrocima ove pomorske nesreće upravno će postupiti će prema voditelju brodice, kojemu će se odrediti i rok za komercijalno odsukavanje brodice.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime