Policijski službenici granične policije jučer ujutro su na Međunarodnom carinskom graničnom prijelazu Bajakovo otkrili vozilo s preinačenim podvozjem gdje su pronašli tri osobe koje su pokušavale izbjeći graničnu kontrolu

Vozač osobnog vozila marke Citroen C8 bugarskih registracijskih oznaka, 39-godišnji državljanin Bugarske, pristupio je graničnoj kontroli na ulazu u Republiku Hrvatsku.  

Vodeći se procjenom vrste i karakteristika vozila, policijski službenici su posumnjali u krijumčarenje ljudi ili roba zbog čega su vozilo izdvojili na dodatnu kontrolu. U suradnji s djelatnicima carine, pregledom podvozja vozila uočili su prepravke, a potom i osobe koje su se skrivale u podvozju. Utvrđeno je da se radi o dvojici državljana Iraka i jednom državljaninu Afganistana.

Policijski službenici pronašli su trojicu stranih državljana u prostoru dimenzija 180x60x25 cm. Podnicu prostora čini građevinska oplata, ispod koje se nalazi izmijenjena cijev auspuha napravljena od profilne čelične cijevi dimenzija 8×2 cm. Također, na vozilu je preinačen i spremnik goriva, a kako bi se dobio veći prostor za skrivanje osoba. Prilikom pregleda vozila, policijski službenici osjetili su intenzivan miris goriva u podvozju što je kod njih dodatno pobudilo sumnju da bi se moglo raditi o preinačenom vozilu. S obzirom na preinake, lako je moglo doći do zapaljenja u vožnji i stradavanja osoba koje su se sakrivale u preinačenom „bunkeru“ što dovoljni govori o beskrupuloznosti krijumčara čiji je jedini cilj stjecanje materijalne koristi.

Zbog sumnje da je krijumčario nezakonite migrante, vozač je uhićen i nad njim je provedeno kriminalističko istraživanje, a nad trojicom stranih državljana proveden je upravni postupak sukladno Zakonu o strancima.  

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je nadležnom državnom odvjetništvu kazneno prijavila bugarskog državljanina zbog sumnje da je krijumčario ljude, odnosno počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj (čl. 326. Kaznenog zakona).

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime