Bez ikakve najave ili razgovora, pokušaja dogovora, gradske vlasti Makarske na čelu sa SDP-ovim Zoranom Paunovićem ukinuli su devet taksi stajališta na rivi nedaleko hotela Osejave

Na mjestu gdje su do jučer bila parkirana taxi vozila, danas je ocrtana nekakva linija, navodno za bicikliste. Makarski taksisti ne znaju o čemu se radi. Nitko ih nije obavijestio, a više nemaju gdje parkirati na tom mjestu. U tijeku je veliki prosvjed makarskih taksista. Svojim okupljanjem, trubljenjem žele skrenuti pozornost gradskih vlasti.

U kuloarima se govori kako gradske vlasti Makarske žele u potpunosti dislocirati taksiste s tog mjesta i napraviti nekoliko taksi stajališta na Zelenci i drugim dijelovima grada. No to su samo pretpostavke. – Ovo mjesto koristimo dugi niz godina. Tu je hotel, restorani, riva, a sada i panoramski kotač. Računali smo na neku zaradu, a sada nas miču bez objašnjenja, rekao nam je jedan od taksista. Drugi taksist sumnja da se sve ovo radi zbog uvođenja linija lokalnog prijevoza, tzv. Điro. Svakako će Zoran Paunović morati štošta objasniti taksistima narednih dana i ponuditi im nekakvo rješenje, alternativu.

Na audio snimci u prilogu možete i poslušati kako neki od makarskih taksista objašnjavaju večerašnji prosvjed:

1 KOMENTAR

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime