Danas se na trajektnom pristaništu u Makarskoj odvijala prava drama zbog orkanskog juga zbog kojeg je kapetan trajekta Pelješćanka morao izvesti nesvakidašnji manevar

Uplovljavajući u makarsku luku, odjednom je naišao jaki reful juga koji je pomaknuo trajekt prema usidrenim brodicama. Kapetan trajekta je u tom trenutku udario rampom u bitvu i velikom snagom krenuo naprijed te se krmom opasno približio rivi. Trajekt je potom krenuo prema izlazu iz makarske luke, napravio krug i u drugom pokušaju uspješno uplovio.

Vidjevši što se događa, neki od vlasnika brodica koji su se zatekli u blizini, krenuli su odvezivati svoje brodice kako ne bi došlo do pomorske nesreće. Kolikom je brzinom kapetan Pelješćanke morao reagirati, pokazuje i videosnimka na kojoj se može vidjeti mulj koji se podigao na površinu mora.

Nakon današnjeg događaja u makarskoj luci, postavlja se pitanje zaslužuje li ovaj turistički biser modernije trajektno pristanište? Poznato je da je svojedobno postojao idejni projekt izgradnje novog trajektnog pristaništa na Osejavi koji je predviđao i tunel kroz poluotok, ali i pristanište za kruzere, hotel, riva itd. Materijal koji bi nastao bušenjem tunela trebao je biti utrošen u lukobran, ali ne ovakav kakav je napravljen u vrijeme mandata SDP-ovog gradonačelnika Tonćija Bilića. Lukobran predviđen idejnim projektom trebao je biti izvan današnjeg prostora luke.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime