Općina Baška Voda nedavno je raspisala natječaj za nadohranu plaže u Krvavici adekvatnim materijalom odnosno usitnjenim kamenom iz kamenoloma u Bastu, objašnjava općinski vijećnik Josip Topalović u videu objavljenom na Facebook stranici Dnevna doza Baške Vode

Naime, mještani Krvavice su se jučer pobunili vidjevši kako se nepovratno uništava jedna od najljepših plaža na Makarskom primorju, sve pod krinkom “nadohrane”. Bagerima se trpala zemlja i drugi materijal u more te je došlo do trajnog uništavanja plaže. Nažalost, Makarsko primorje je specifično po negativnom fenomenu nadohrana plaža kakve su potpuna nepoznanica u drugim jadranskim županijama. Nerijetko građevinski poduzetnici ne znaju kamo će sa građevinskim otpadom, pa ga onda uz “blagoslov” lokalnih vlasti trpaju u more. To se više puta dogodilo u Makarskoj, ali i drugim mjestima Makarskog primorja. Građani se pobune, zelene udruge napišu par priopćenja, a onda se za nekoliko dana sve zaboravi. Samo kao podsjetnik lošim i neodgovornim odlukama lokalnih šerifa ostaju trajno uništene plaže poput ove u Krvavici ili plaže na makarskoj Osejavi, makarskoj Cvitački itd.

4 KOMENTARI

  1. Više kvadrature blatnih “plaža” = više ležaljki = više koncesija = više glasača = Pobjeda Načelnika = Raj na Zemlji otišao u vražju mater i s njom svi mi uključeni. Ovakav ekocid gledati ne može normalan čovjek a da mu se ne zamanta u glavi. Tu se jasno vidi u kakvom društvu živimo i kakva nam je budućnost. Ni dragi Bog neće nam se smilovati.

  2. Mujo ne brini Bog nam se davno smilovao samo sto hodamo zatvoreni ociju nadaj mo se ljepsem sutra u nasem mistu ima gori govana od nasipanja plaze.

  3. isti slucaj je bio prosle godine,ista điga,isto nasipano zemljom,isto sve,al mi se i dalje zgrazamo.misto izgleda ko da ga je poplava izbacila,rasvjeta vise ne radi,nego radi, da nije bilo volontera u sumi oko parkinga i plaze jos bi smeca bilo svugdi.ova zemlja u moru je samo slag na konstantno zanemarivanje krvavice

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime