Kao što je poznato zadarskoj javnosti, prije nekoliko dana su u New York o trošku građana otputovali Mario Paleka, direktor Turističke zajednice grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić i mnogi drugi

Među odabranima je i novinarka RTL-a Nikolina Radić, kuhar Jakov Meštrović, inače sin gradskog vijećnika Enija Meštrovića, ugostitelj Erik Pavin, pjevač Davor Pekota itd. Među zadarskom “delegacijom” našao se i Mate Nižić, sin kontroverznog Zvonimira Nižića Grofa, ali, navodno, o svom trošku.

Otiđoše u New York promovirati gastro scenu Zadra, a nadamo se da im nisu pekli hamburgere u zemlji hamburgera. Mnogi se snebivaju nad činom Maria Paleke i njegovog formalnog šefa Branka Dukića zbog rasipanja proračunskih novaca na bezvezno putovanje u New York. Naime, kao što smo u veljači ove godine izvijestili, Mario Paleka se “namečio” na New York iako je broj turista iz SAD-a koji posjećuju Zadar zanemariv u odnosu na ostala turistička tržišta kao što su njemačko, talijansko, slovensko itd.

Da nešto ne štima, shvatio je i SDP-ovac Jure Zubčić koji se obratio medijima i kritizirao odlazak Zadrana u New York o trošku građana. – Znate li koga je sve Mario Paleka, osim frenda Dukića, vodio preko bare o vašem trošku? Ne znate? A ne bi li za nešto što se plaća sredstvima Turističke zajednice trebali znati? Ili se u Turističkoj zajednici nadaju da ćemo svi za to doznati kad se iduće godine u Zadru ne budemo mogli braniti od Amerikanaca. Tek na dva portala, u PR objavi piše da se u Velikoj jabuci predstavlja gastro scena grada. Grada koji restoran s Michelinovom zvjezdicom nema. Išlo se u zemlju burgera burgere raditi, divota. A kad malo pretražite navedene uglednike iz turističkog sektora s kojima se nalaze, ispada da i nisu toliki uglednici!, konstatirao je Jure Zubčić.

U cilju kontrole štete odmah je na jednom zadarskom portalu izašao neobično opširan intervju sa Mariom Palekom u kojem ništa bitno nije rekao, a novinar ga je pitao svašta osim kako to da je tako lijep, zgodan i pametan. Obzirom na količinu novaca koju taj portal dobiva od Turističke zajednice i Grada Zadra, ne čude takvi idiotski članci.

Što to rade i što predstavljaju Mario Paleka, Branko Dukić i ostali u New Yorku, valjda ćemo doznati u fabriciranim PR objavama na određenim portalima koji za plaće ne bi imali da im nije ove dvojice i novaca iz gradskog proračuna. U međuvremenu se Marko Pupić Bakrač potrudio informirati javnost kako Zadrani provode vrijeme u New Yorku poslavši medijima fotografije i video snimke. Svaki komentar je suvišan.

– Gradonačelnik je u New York da prezentira Zadar poveo i notornog grofa juniora Matu Nižića koji je svojevremeno pozivao putem društvenih mreža na pijanke i grupni sex. Tom prilikom je u zatvorenoj prostoriji nosio sunčane naočale kako mu se na snimci ne bi vidio sjaj iz sužene zjenice. Imao je neviđenu motoriku ruku prilikom govora, a kompozicija rečenica mu je bila neponovljiva. S obzirom na participaciju Mate Nižića u delegaciji koja predstavlja Zadar, snimke i slika ljudi u lucidnom stanju koje stižu iz Amerike nije uopće pitanje što ta delegacija tamo radi? Da li lobira kako bi imali što više gostiju iz USA? Pravo pitanje je tko je diler?, napisao je Marko Pupić Bakrač.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime