U sklopu akcije „Easy as one, two, tree“ ove subote, 4. ožujka, provedena je sadnja stabala na području poluotoka Osejava u Makarskoj

Ovime je zaokružen niz akcija sadnje stabala započet u jesen 2022., čime je najveća hrvatska turistička kompanija Valamar Riviera u suradnji s partnerima posadila više od tri tisuće stabala diljem Hrvatske.

Za pošumljavanje su zaslužni i gosti Valamara i Imperial Riviere koji su u sklopu akcije “Easy as one, two, tree” imali priliku svojom donacijom sudjelovati u akciji sadnje stabala. Valamar se za svako novo stablo koje je donirao gost obvezao posaditi još jedno, pa je ukupna brojka narasla na više od tri tisuće stabala.

Ovom inicijativnom sadnje drveća se Valamar Riviera pridružila programu CO2MPENSATING BY PLANTING koji je nastao suradnjom Saveza izviđača Hrvatske, Hrvatskih šuma i HEARTH agencije. Osim poluotoka Osejava, ponovo se zazelenila i Duga Resa u Karlovačkoj županiji, gdje je sadnja odrađena krajem 2022. godine. U obje akcije sadnje stabala sudjelovali su zaposlenici Valamara i brojni drugi volonteri. Na području Makarske u pomoć su pristigli volonteri Saveza izviđača Hrvatske i Splitskog skautskog zbora, učenici i nastavnici V. gimnazije „Vladimir Nazor“ Split, volonteri Crvenog križa Makarska, a u ime grada Makarske sudionike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Antonia Radić Brkan.

Kao vodeća hrvatska turistička kompanija i jedan od europskih klimatskih lidera prema odabiru cijenjenog Financial Timesa, Valamar Riviera kontinuirano ulaže u smanjenje svog ugljičnog otiska te promiče održivi poslovni model.

“Kroz društveno odgovorne projekte i ulaganja u zaštitu okoliša nastojimo biti bolji te doprinijeti boljem i sigurnijem sutra. U svojim destinacijama Valamar već brine o 80.000 stabala i kao jedan od europskih klimatskih lidera posebnu pozornost posvećujemo zaštiti prirodnih resursa i razvijanju kvalitete destinacije. Posebno nam je drago na takvim projektima surađivati s lokalnim zajednicama i našim gostima”, izjavila je Tea Pestotnik Prebeg, direktorica sektora kvalitete i održivosti, prilikom preuzimanja certifikata.

Valamaru je 3. ožujka dodijeljen i certifikat za sudjelovanje u programu CO2MPENSATING BY PLANTING koji mu je uručio Savez izviđača Hrvatske. Na svečanom događanju su, uz partnere projekta, sudjelovali i predstavnici pokrovitelja projekta iz Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj i Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj. Okupljene je posebno pozdravio veleposlanik Kanade, Nj.E. gospodin Alan Bowman, kao novi partner i pokrovitelj projekta CO2MPENSATING BY PLANTING.

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime