Aktualna tema građana danas je manji broj katolika koji su se okupili moleći ispred crkve sv. Stošije, pišu u priopćenju zadarski HSP-ovci koje u nastavku objavljujemo u cijelosti

Iako je taj događaj uznemio mnoge naše sugrađane nameće se pitanje jesu li najveći problem našeg grada molitelji? Zar skupina muškaraca koji javno mole pred crkvom može biti najveći problem građana pored blokiranog gradskog proračuna i svih nedaća neposredno ili posredno vezanih uz isti, pored velikog broja privatnika koji masovno zapošljavaju jeftinu radnu snagu, činjenice da je u gradu u prva dva mjeseca 2023. godine izdano preko 10.000 dozvola za radnik iz Srbije, Bangladeša, Nepala, Indije, Filipina, Pakistana i Ukrajinine?

U gradu u čijoj TZ nema novca za maškare pa djecu vodimo po obližnjim selima da dožive čari “poklada” dok istovremeno ima 100 000 € za festival toliko bitan da nitko ne zna kako mu je ime.

U gradu u kojem umire KK Zadar dok se pojedini političari igraju s klubom i imenuju direktore bez provedbe javnog natječaja pa ih potom isti ti ljudi smjenjuju iako su ih doveli kao “trasparentnu promjenu”.

U gradu u kojem putuješ sat vremena od periferije do Borika dok periferijska naselja maštaju o igralištima.

Dok pojedini gradski vjećnici daju nezakonite amandmane tako blokirajući naš grad uz opravdanje da ih nitko nije educirao, dok se šire priče o AIDS-u po državnim institucijama, dok sude suci koji kradu po dućanima, zar uistinu najveći problem može biti mala grupa muškaraca koja se moli Bogu na javnom mjestu?

HSP Zadar

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime