Zoran Šetka, od sutra će biti zamjenik zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Ploče i jedan je od onih koji može biti iznimno zadovoljan ostankom SDP-a na vlasti u tom gradu

Politički aktivan Zoran Šetka dosada je, tvrde njegovi poznanici, promijenio više stranaka, no SDP mu je ostao najdraži. Kao nekadašnji direktor tvrtke Vizir koja se bavi zaštitom od požara u Luci Ploče i donedavni djelatnik, prelazi u JVP Ploče kao zamjenik zapovjednika sve na krilima pobjede SDP-a. Zorana Šetku mnogi pamte po skandaloznoj nabavci službenog automobila zbog čega je zamalo smijenjen no zahvaljujući moljakanju nadređenih, ostaje u radnom odnosu.

Stariji se dobro sjećaju Zorana Šetke koji je oduvijek volio biti s onima na vlasti pa tako i u vrijeme bivše Jugoslavije kada se „proslavio“ svjedočenjem zbog kojega je 1981. Niko Šetka proveo 10 mjeseci iza rešetaka. Naime, Zoran Šetka je na sudu svjedočio da je Niko Šetka u kući jednog svećenika govorio protiv Josipa Broza Tita, pa je sud u Metkoviću procijenio da je riječ o „krivičnom djelu protiv osnova socijalističkog samoupravnog društvenog uređenja i sigurnosti SFRJ neprijateljskom propagandom“ Niko Šetka i još jedna osoba tada su dobile po 10 mjeseci zatvora. Tu presudu je potvrdio i Vrhovni sud tadašnje socijalističke Hrvatske!

Komentiraj

Unesite svoj komentar!
Ovdje unesite svoje ime